Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, για τις παράνομες αμμοληψίες και την καταστροφή της πανίδας στον Ποταμό Επανομής, κατά την κατασκευή πάρκινγκ.


Στη μήνυση κατονομάζονται τρία άτομα ως υπεύθυνα για την  παράνομη αμμοληψία που έγινε μέσα στον υδροβιότοπο του Ποταμού, καθώς και για την «παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης και αλλαγής χρήσης αυτής, πράξεις τελεσθείσες εντός οικοτόπου περιοχής Natura 2000 και καταφυγίου άγριας ζωής».

Στην περιοχή, συνεργεία πραγματοποίησαν εργασίες για να κατασκευαστεί πάρκινγκ. Η παράταξη της αντιπολίτευσης στο δήμο "Φάρος Θερμαϊκού", υποστηρίζει πως το πάρκινγκ έγινε για να εξυπηρετηθούν τα μπιτς μπαρ της περιοχής, σε μια έκταση προστατευόμενη από διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβολή στο Δήμο Θερμαϊκού διοικητικού προστίμου, όπως προβλέπει ο Νόμος 1650 του 1986.  "Και φυσικά το πρόστιμο αυτό, δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι δράστες της διπλής καραμπινάτης παρανομίας, που σημειώθηκε μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του υδροβιότοπου Επανομής, αλλά οι δημότες, μέσω των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών", υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης "Φάρος Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης συνέταξε, επίσης, έκθεση ζημίας για την καταστροφή που συντελέσθηκε με την εκχέρσωση και ισοπέδωση έκτασης μέσα στην περιοχή Natura 2000(εκριζώθηκαν αγριογκορτσιές και αλμυρίκια) ύψους 15.149 ευρώ.

Στην περιοχή υπάρχουν φωλιές πουλιών (θαλασσοσφυριχτές), ενώ φύεται και Κρίνος της Θάλασσας.


Η φωτογραφία είναι από το activistis.gr