Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει τον offshore αγώνα «Κύπελλο Πλαταμώνα». Τα σκάφη εκκινούν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20/5 και περισσότεροι από 80 ιστιοπλόοι σε σκάφη διαφόρων κατηγοριών
θα πλεύσουν προς τον Πλαταμώνα τερματίζοντας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μια νυχτερινή κούρσα, γεμάτη ένταση και πολλαπλές επιλογές που θα φέρουν την πολυπόθητη πρωτιά στους πρόποδες του Ολύμπου, στις εγκαταστάσεις της Savvi Marina που στηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλα τα αγωνιζόμενα ιστιοφόρα.

Η επόμενη ημέρα, το Σάββατο 21/5, αποτελεί ημέρα ξεκούρασης για όλα τα πληρώματα, που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να τερματίσουν και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου καθώς περισσότερα από 45 μίλια πρέπει να διανυθούν για να τερματίσουν στον Πλαταμώνα. Το βράδυ πραγματοποιείται η τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας. 

Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή 22/5 με εκκίνηση το πρωί ελπίζοντας σε μπουκαδούρα και μάλιστα «φρέσκια» όπως συνηθίζεται στην ναυτική γλώσσα για την γρήγορη επιστροφή όλων των σκαφών στη Θεσσαλονίκη! 

Στη φετινή διοργάνωση η Savvi Marina στηρίζει χορηγικά τη διοργάνωση του Ν.Ο.Α.Θ. παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες ελλιμενισμού και υπηρεσιών σε όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη και τα πληρώματα του.