«Η συνταγή "βάζω φόρους στο υποζύγιο που λέγεται Έλληνας πολίτης" δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ "Αθήνα-Θεσσαλονίκη".


«Εάν σε μία Ελλάδα που τόσους μήνες κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει μία επένδυση και έχουμε ξαναβουλιάξει στην ύφεση δεν φταίει η αντιπολίτευση ούτε το "κακό" ΔΝΤ ούτε οι "κακοί" δανειστές. Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει την ανικανότητα και την στασιμότητα που υπάρχει στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι ονειρεύονται έναν απέραντο κρατισμό και την αναβίωση του σοβιετικού μοντέλου! Η κυβέρνηση κατάπιε μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων αμασητί και τώρα θριαμβολογεί γιατί συζητάει για τον "κόφτη", εάν δηλαδή θα ψηφιστούν επιπλέον μέτρα 3,6 δις  τώρα ή στο μέλλον!», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Την ίδια θέση επανέλαβε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σε νωρίτερη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο "Κανάλι 1 του Πειραιά", επισημαίνοντας ότι:

«Θριαμβολογεί η κυβέρνηση γιατί προσπαθεί να αντισταθεί σε ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων όταν πρώτα απ' όλα φοράει ένα "φέσι" 5,4 δισεκατομμυρίων στον ελληνικό λαό. Ένα "φέσι" που σημαίνει περικοπές σε μισθούς, περικοπές σε συντάξεις και αύξηση της φορολογίας σε όλα τα είδη. Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική!».

Λίγο αργότερα, βρισκόμενος στο ραδιοφωνικό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, ο Κ.Γκιουλέκας τόνισε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

«Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε εκλογές!

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό να φύγει μια ώρα αρχύτερα αυτή η κυβέρνηση γιατί κάνει ζημία στον τόπο. Για εμάς το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να θέτουμε ένα τέτοιο ζήτημα.

Ακόμη κι αν κληθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση που αν σκεφτόμασταν μόνο το κομματικό συμφέρον θα έπρεπε να αφήσουμε άλλον να τη διαχειριστεί. Με εμάς, όμως, δεν ισχύει αυτό», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.