Η ΕΡΤ - ΕΡΤ3 και η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 συμμετέχουν με δικό τους χώρο και ραδιοτηλεοπτικό στούντιο στο Περίπτερο 15 στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που
διοργανώνεται από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2016, στα Περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ  με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία.


Στον χώρο της ΕΡΤ3 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου θα υπάρχουν έντυπο υλικό, βιβλία και ψηφιακοί δίσκοι παραγωγής της ΕΡΤ3 από το αρχείο του δημοσιογράφου και συντονιστή της Λέσχης Ανάγνωσης Γιώργου Καλιετζίδη και μεταξύ των δράσεων που προγραμματίζονται είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου.

Στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Πρόσφυγες: Τότε και σήμερα» της φετινής διοργάνωσης, το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, στις 20:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Οδοιπορικό στη Λέσβο των Προσφύγων» του σκηνοθέτη Γιώργου Μπότσου και της δημοσιογράφου Άννας Ομηρίδου, παραγωγής ΕΡΤ3. Θα προηγηθεί συζήτηση με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και τις δημοσιογράφους Χριστίνα Συμεωνίδου και Μαρία Τσακίρη με συντονίστρια την υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΡΤ3 Μαρία Σιώτη. 

Τον παλμό της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου θα μεταφέρουν στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό της ΕΡΤ3 ειδικές εκπομπές για τη φετινή διοργάνωση. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 12:00 έως τις 13:00, θα μεταδοθεί η ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή «H EΡT3 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης» από το στούντιο της ΕΡΤ3 στο Περίπτερο 15 με συνεντεύξεις – παρουσιάσεις λογοτεχνών και εκδοτικών οίκων. Η επιμέλεια-παρουσίαση είναι των Θανάση Γωγάδη, Γιώργου Καλιετζίδη, Ελένης Κουρτίδου και Γιάννη Τσολακίδη. Η σκηνοθεσία είναι της Βούλας Κωστάκη και η παραγωγή του Θέμη Μαυροπεραστή.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3 θα μεταδοθεί από το ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ3 στην Έκθεση την Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 16:00 έως τις 18:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:00 αντιστοίχως. Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι των Θανάση Γωγάδη, Ελένης Κουρτίδου, Πέννυς Τομπρή, Θωμά Σιώμου, Φωτεινής Μπαλογιάννη, Γιώργου Καλιετζίδη, Αναστασίας Γρηγοριάδου και Γιάννη Τσολακίδη.