[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Συνέδριο "Αριστοτέλης 2400 Χρόνια"Μελετητές του Αριστοτέλη από όλον τον κόσμο θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του μήνα, για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Σταγειρίτη φιλόσοφο.


Δύο ανοικτές στο κοινό συζητήσεις, για τον Αριστοτέλη σε σχέση με την πολιτική, το δίκαιο, την ηθική και τις επιστήμες και ομιλία τού διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητή Εξελικτικής Βιολογίας στο Imperial College, Αρμάν Μαρί Λερουά, προστέθηκαν στο τελικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου "Αριστοτέλης 2400 Χρόνια", που διοργανώνει 23-28 Μαΐου -στη Θεσσαλονίκη, τα αρχαία Στάγειρα και την αρχαία Μίεζα- το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών (ΔΙΚΑΜ) του Ιδρύματος.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει φέτος το ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ανακηρυγμένου από την Unesco επετειακού έτους Αριστοτέλη, για να τιμήσει τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, του οποίου το όνομα φέρει.

«Το ΑΠΘ με χαρά υποδέχεται μία πλειάδα εξαίρετων Αριστοτελιστών, μελετητών του Αριστοτέλη από όλον τον κόσμο, οι οποίοι για μια εβδομάδα θα συζητήσουν για την επιρροή της διδασκαλίας του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου σε μεγάλο εύρος Επιστημών και Τεχνών. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών, που ίδρυσε το ΑΠΘ πριν από λίγα χρόνια, καταφέρνει έτσι να εδραιώσει το Πανεπιστήμιό μας στη συνείδηση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως ένα πανεπιστήμιο που περιποιεί τιμή στο όνομα που φέρει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]