Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αναμένεται να συμμετέχουν φέτος στο 3ο “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, έναν φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου.


Τον διοργανώνουν επίς τρείς συνεχόμενες ημέρες μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο ιστορικός σύλλογος Ερμής 1877 μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, από 19 έως 21 Μαΐου και για 50 ώρες συνεχόμενα.

Οι διοργανωτές, οι πρεσβευτές, οι χορηγοί, αλλά και οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι, έδωσαν το “παρών” στην παρουσίαση του αγώνα εξάροντας το σκοπό και τον χαρακτήρα του, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο κάθε ηλικίας, να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν περπατώντας ή βαδίζοντας προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την ενίσχυση των συλλόγων “Παιδικές Καρδιές“ και “Ελπίδα“.
Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών του αγώνα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας τονίζοντας: “Στην προσπάθεια να ανοίξουμε την Έκθεση σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεγονότα, συνδιοργανώνουμε το 3ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό. Είναι ένας θεσμός που όχι απλά στηρίζουμε, αλλά συμμετέχουμε και οι ίδιοι και έχει πλέον καθιερωθεί”.

Ιωάννης Μελισσανίδης: ”Μεγάλη μου τιμή”

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της συμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, διεθνής πρεσβευτής της διοργάνωσης, ήταν παρών στην παρουσίαση και όπως υποσχέθηκε θα είναι παρών και στο κλείσιμο του αγώνα.

Μιλώντας για τον ρόλο που ανέλαβε στάθηκε στην ηθική υποχρέωση που αισθάνεται ως Θεσσαλονικιός να συμμετέχει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές διοργανώσεις:

“Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι πρεσβευτής του αγώνα. Δυστυχώς θα απουσιάζω και δεν θα είμαι στην έναρξή του, αλλά θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να είμαι εδώ στη λήξη και να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με όσους συμμετέχουν”.



Λάζαρος Παπαδόπουλος: ”Να βρεθούν μιμητές”

Ο δεύτερος πρεσβευτής του αγώνα και δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο μπάσκετ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του στάθηκε στο εξής σημείο: “Είναι πολύ ευχάριστο που οι αθλητές και διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες, γιατί αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός ξεπερνά τις γραμμές του γηπέδου. Μακάρι αυτές οι προσπάθειες να βρουν κι άλλους μιμητές”.

Κώστας Μπανιώτης: ”Χαρά και τιμή που συμμετέχω”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι εν ενεργεία πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων, όπως ο τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που τόνισε: “Αποτελεί χαρά και τιμή που βρίσκομαι για μία ακόμη χρονιά εδώ για έναν αγώνα που γίνεται θεσμός και παράδοση. Θέλω να συγχαρώ τον εμπνευστή του αγώνα, το Γιάννη Νικολάου που αν και ζει στο εξωτερικό δεν ξεχνάει την πόλη του”.

Κώστας Δουβαλίδης: ”Να βάλουμε το λιθαράκι μας”

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής στα ψηλά εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης μιλώντας και ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) ανέφερε: “Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε μία διοργάνωση σαν το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό προκειμένου να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην καθιέρωσή του. Οι πρωταθλητές του ΣΕΕΔΑ προετοιμάζονται και θα τρέξουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών”.

Βασίλης Κουρνέτας: ”Αγώνας κόσμημα για την πόλη”

Τις τοποθετήσεις των πρωταθλητών που είναι και πρεσβευτές προβολής του αγώνα έκλεισε ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας, Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον φιλανθρωπικό αγώνα “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό” ως κόσμημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και έκανε κάλεσμα στους πολίτες να τρέξουν και να αθληθούν για καλό σκοπό.

Οι εγγραφές για το 3ο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” μέχρι τις 15 Μαίου θα είναι δωρεάν και γίνονται ηλεκτρονικά στο hermes-events.org και με έντυπη μορφή στα καταστήματα της Cyta στη Θεσσαλονίκη:

ΚΕΝΤΡΟ – Μητροπόλεως 21 & Κομνηνών
ΕΥΟΣΜΟΣ – Αντωνίου Τρίτση & Φιλύρων 15