Τέσσερις τρομπέτες, τέσσερα τρομπόνια, δύο κόρνα, μία τούμπα και κρουστά συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 21:00, και παρουσιάζουν πολυδιάστατα ηχοχρώματα
με ιστορικό βάθος έξι αιώνων, από το 1550 έως το 2015.

Τον λαμπερό ήχο των χάλκινων πνευστών και κρουστών παράγουν 12 κορυφαίοι μουσικοί, που αντιπροσωπεύουν τα δύο αρχαιότερα και μεγαλύτερα συμφωνικά σχήματα της Ελλάδας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).

Η σύμπραξη αυτή, η οποία φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός», συντελείται για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΟΑ και της ΚΟΘ. Εντάσσεται δε στον κύκλο των εκδηλώσεων μουσικής δωματίου και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στο κτήριο Μ2.

Σημειώνεται ότι το Metallon, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), ιδρύθηκε το 2000. Εκτός του Κώστα Αυγερινού (τρομπόνι), στο σύνολο συμμετέχουν ο Παναγιώτης Καίσαρης (τρομπέτα), ο Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα), ο Κωνσταντίνος Σίσκος (κόρνο), ο Ευάγγελος Καραμπάς (τρομπόνι), ο Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνι) και ο Σπύρος Λάμπουρας (κρουστά).

Εξάλλου, το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) ιδρύθηκε το2007. Εκτός του Γιώργου Λασκαρίδη (τρομπέτα), στο κουιντέτο λαμβάνουν μέρος ο Γρηγόρης Νέτσκας(τρομπέτα), ο Τραϊανός Ελευθεριάδης(κόρνο), ο Φιλήμων Στεφανίδης(τρομπόνι) και ο Παύλος Γεωργιάδης(τούμπα).

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Πληροφορίες ‒ εισιτήρια:

▪ Στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους,

▪ Στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

▪ Στα τηλ. 2310.895938-9

▪ Στην ιστοσελίδα: http://www.tch.gr