Ξεκίνησαν και συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό οι επεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Παύλου Μελά στις παραρεμάτιες περιοχές, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Διαχείρισης Οχημάτων και Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Αθάνατου.
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αστικό ρέμα της Ευκαρπίας, ανάμεσα στις εργατικές κατοικίες και στον παλιό και νέο οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας (στο ύψος της Αγίας Παρασκευής και του Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου), προκειμένου να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα και να μειωθεί ο κίνδυνος από την εκδήλωση έκτακτων φαινομένων.

Οι επεμβάσεις του Δήμου αφορούν την απομάκρυνση των φερτών υλικών, των μπαζών και των άχρηστων αντικειμένων που λόγω και της ανεξέλεγκτης βλάστησης έχουν μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο και ανοιχτή εστία μόλυνσης.

Στην Ελλάδα, τα ρέματα και τα ποτάμια που διέρχονται από τον αστικό χώρο είναι αποδέκτες μεγάλων πιέσεων από αστικές χρήσεις και δραστηριότητες. Αστικά λύματα και απορρίμματα, καταπατήσεις από ιδιοκτήτες όμορων οικοπέδων με αυθαίρετες κατασκευές και παράνομες επιχωματώσεις, είναι μερικές από τις επεμβάσεις που όχι μόνο στερούν από τους κατοίκους της πόλης τη δυνατότητα να απολαύσουν το πράσινο και το νερό, αλλά και καταστρέφουν τον φυτικό και ζωικό πλούτο, ρυπαίνουν τα επίγεια, υπόγεια και θαλάσσια ύδατα, προκαλούν έντονη δυσοσμία και αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για πλημμύρες.

Μέσα στα πλαίσια της έντονης ανάπτυξης και εξάπλωσης των πόλεων επιβάλλεται η ύπαρξη ειδικής μέριμνας για τα στοιχεία εκείνα του περιβάλλοντος (ρέματα, δάση, πλαγιές, βουνά, ακτές κτλ) τα οποία δύσκολα αποκαθίστανται ή και ανακτούνται. Οι επιπτώσεις της μη προστασίας των στοιχείων αυτών είναι ανυπολόγιστες ενώ η δυνατότητα για την εκ των υστέρων προστασία ή ανάκτηση τους είναι μάλλον περιορισμένη.

Τα ρέματα δεν είναι χώρος εναπόθεσης μπαζών και άχρηστων αντικειμένων, αλλά ένα αυτόνομο οικοσύστημα, με τη χλωρίδα και την πανίδα του. Δεν είναι απλά οι φυσικοί διέξοδοι των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα, αλλά ένας χώρος οικολογικού ενδιαφέροντος που χρήζει την προσοχή και τη μέριμνα τόσο των κατοίκων μιας περιοχής, όσο και των αρμόδιων φορέων.

Παρόμοιες επεμβάσεις βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος ολόκληρης της πόλης.