Την επαναφορά του μέτρου των 100 δόσεων, για την εξόφληση των ασφαλιστικών τους εισφορών, ζητούν από τον υπουργό Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο τα μέλη της Ένωσης Καπνοπωλών Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας.


Με επιστολή τους προς τον υπουργό υπενθυμίζουν "την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι επιχειρήσεις" του κλάδου "αποτέλεσμα των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, της πτώσης του τζίρου, των αδιάκοπων προσπαθειών επιβίωσης και των υπέρογκων φόρων" και δηλώνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς αδυνατούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων που ισχύει σήμερα. 

"Πως μπορεί σήμερα κάποιος που οφείλει από 12.000€ και πάνω στον ασφαλιστικό του φορέα, να κατανέμει το ποσό αυτό σε δώδεκα ισόποσες δόσεις", ρωτούν τον κ. Κατρούγκαλο;

Υπογραμμίζουν ότι μέλη της Ένωσης "είχαν μπει αρχικά στη ρύθμιση αλλά την έχασαν λόγω οικονομικών δυσκολιών και επιθυμούν να επανενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης", ενώ πολλοί "ενδιαφέρονται άμεσα να μπουν σε καινούρια ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών".

Τις 12 δόσεις που ισχύουν, τις χαρακτηρίζουν "«αποτρεπτικές» για να μην πούμε «οικονομικά απαγορευτικές»" και προσθέτουν: "Το καθεστώς των δώδεκα δόσεων είναι ανεφάρμοστο".