Ένα παιχνίδι που κάποια στιγμή έμοιαζε να… ξεφεύγει υπέρ της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, όχι απλά κατάφερε να το γυρίσει, αλλά το κέρδισε κιόλας, κάνοντας το break στην έδρα της Ένωσης.


Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε με 83-78, αλλάζοντας τα δεδομένα στη συγκεκριμένη σειρά των play off.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Ένωση βρήκε λύσεις από τον Μαρκ Κάρτερ, που ήταν… ορεξάτος, για να φτάσει η διαφορά ακόμα και σε διψήφια επίπεδα (21-8, 7′). Ο Κώστας Βασιλειάδης προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, όμως η Ένωση είχε τον έλεγχο για το 24-16 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι και παρά τις όποιες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να μαζέψει τη διαφορά, το προβάδισμα έμενε σε υψηλά επίπεδα, με τους Μιλόσεβιτς και Κατσίβελη να… μπαίνουν στην εξίσωση (41-28, 18′). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αντέδρασαν και χάρη σε επί μέρους 0-5 μείωσαν σε 41-33 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ ανταγωνιστικός στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να… τρέξει το γήπεδο. Μαργαρίτης και Βασιλειάδης έδωσαν λύσεις στους φιλοξενούμενους, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 4 πόντους (50-46, 24′). Η Ένωση αντέδρασε , όμως και με… όπλο τα τρίποντα ανέβασε τη διαφορά, για το 61-52 του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση στην άμυνά του και σε συνδυασμό με την ευστοχία των Χάτσερ, Μαργαρίτη, το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (65-65, 35′), ενώ ο Δικέφαλος πήρε και προβάδισμα με τις βολές του Χάτσερ (67-68, 36′). Η Ένωση προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, όμως ένα τρίποντο του Βασιλειάδη άλλαξε τα δεδομένα (75-78, 39′). Η… ταφόπλακα για τους γηπεδούχους μπήκε με το λάθος του Μαυροκεφαλίδη, 22” για το τέλος. Ο ΠΑΟΚ, εν τέλει, ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με 78-83.


Τους φταίει η διαιτησία

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, η ήττα τους από τον ΠΑΟΚ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην διαιτησία, ενώ στις δηλώσεις τόσο του προπονητή Γιούρι Ζντοβτς, όσο και του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΚΑΕ, αφήνεται να εννοηθεί πως η Ομοσπονδία ήθελε να στείλει μήνυμα για την επιλογή να παίξει η ΑΕΚ στο Eurocup κι όχι στο Champions League.

Ο Ζντοβτς είπε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήξερα πού ερχόμουν. Πιστεύω πως κάτι άλλαξε. Ήμουν εδώ πολλά χρόνια πριν. Έκανα λάθος. Αυτά που έχω δει τους τελευταίους μήνες, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μου έχουν κάνει έκπληξη. Δεν μπορώ να πολεμήσω απέναντι σε ανθρώπους που είναι ανέγγιχτοι. Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει γίνει πλέον επικίνδυνη και κάποιοι δεν χαίρονται γι’ αυτό. Είμαι πολύ απογοητευμένος.

Είμαι στο μπάσκετ 35-40 χρόνια και δεν αξίζω αυτή την αλαζονεία από κάποιους ανθρώπους, σα να μην υπάρχω. Αν είναι να το παλέψω κι αυτό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας και ΜΜΕ της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΑΕΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν. Δεν δέχεται μηνύματα από κανέναν.

Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Είναι υπερήφανη από την ιστορία, τη φύση της και τα γονίδια της. Υπερήφανη θα γίνει και θα αποφασίζει μόνη για την ιστορία της. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε από τίποτα και κανέναν. Προχωράμε».



Βασιλειάδης: «Κάποιοι παίζαμε για το επόμενο συμβόλαιό μας…»

Ο ΠΑΟΚ έκανε το μπρέικ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στα πλέι οφ και ο Κώστας Βασιλειάδης τόνισε πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα στη σειρά.

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως γιατί παίξαμε καλή άμυνα. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα ήμασταν κακοί. Χάσαμε τα ριμπάουντ, κάναμε βεβιασμένες ενέργειες, ήμασταν κακοί στο ένας εναντίον ενός. Αλλάξαμε τελικά την ροή του ματς με την πιεστική άμυνα, βάλαμε και μερικά μεγάλα σουτ και κερδίσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως», είπε αρχικά στην κάμερα του ΟΤΕ, ο άσος του ΠΑΟΚ και συνέχισε:


«Στο ημίχρονο ο κόουτς μας είπε ότι η άμυνά μας ήταν πολύ κακή και πως θα τρώγαμε 30 πόντους αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Κάποιοι παίζαμε για το επόμενο συμβόλαιό μας, και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε, ακόμα και αν παίζουμε με τον τελευταίο».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ; 24-16, 41-33, 61-52, 78-83.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 19 (1/10 τρίπ.), Κάρτερ 8 (1), Μπράουν 10 (1), Κατσίβελης 5 (1), Μαυροειδής 4, Παπαντωνίου, Σάκοτα 13 (3), Μιλόσεβιτς 9 (1), Γκριν, Καλαμπόκης 10, Μάικλ.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 17 (4), Μαργαρίτης 16 (2), Χάτσερ 21 (1), Κλάντον 9, Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας, Κώττας, Ντούβνιακ 9 (1), Μάρκοβιτς.