Το θέμα των πιέσεων από το ΔΝΤ επιλέγουν οι περισσότερες εφημερίδες, σήμερα, για να το αναδείξουν σε βασικό.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δόγμα του σοκ από το ΔΝΤ
«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ αποδεικνύουν ότι θέλει να κάνει πράξει «το δόγμα του σοκ» Και όχι να επιτρέψει μια συμφωνία. Οι απόρρητες συνομιλίες Τόμσεν - Βελκουλέσκου που αποκάλυψαν τα wikileaks αναδεικνύουν με τον πλέον περιγραφικό τρόπο το πώς σχεδιάζουν να δημιουργήσουν «πιστωτικό γεγονός», οδηγώντας την χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας», τονίζει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Θεωρίες συνομωσίας
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή αυτή τη φορά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks για το ΔΝΤ. Το βράδυ του Σαββάτου έδωσε στη δημοσιότητα μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παίζει θέατρο με τις δήθεν αποκαλύψεις προκειμένου να συμφωνήσει σε νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα χρεοκοπίας!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά χρονικά συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την απρόσμενη αποκάλυψη των WikiLeaks και των υπόγειων συνεννοήσεων ανάμεσα στον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα Ντέλια Βελκουλέσκου».

ΕΘΝΟΣ: «3 σενάρια μετά το «ΔΝΤ γκέιτ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τρία σενάρια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα που συνδέονται με το μείγμα και το εύρος των δημοσιονομικών μέτρων βρίσκονται στο τραπέζι υπό τη σκιά των αποκαλύψεων των WikiLeaks. Το βασικό ερώτημα για την επόμενη μέρα έχει να κάνει με το είδος της εμπλοκής του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην Ελλάδα ο Πούτιν πριν τον πόλεμο των προφητειών
Η εφημερίδα, αναφερόμενη στα Ρωσοτουρκικά, ισχυρίζεται ότι «το επόμενο διάστημα -ίσως και μέρες- θα κλιμακωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, ακόμη και με καθημερινά "θερμά" επεισόδια! Έτσι, εκτός ορίων φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκιάς, με τρομερές φυσικά παρενέργειες στην περιοχή μας, στην Ελλάδα, αλλά και σ' όλο τον κόσμο...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα όρια ηλικίας για γυναίκες και μητέρες ανηλίκων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως αλλάζουν τα μπόνους για τα τέκνα και πόσα χρόνια γλιτώνουν αν κλείνουν έως 37 έτη εργασίας, πώς αποφεύγουν το έξτρα πέναλτι 10% με μειωμένη σύνταξη. Ποιες κλειδώνουν σύνταξη στα 55 και ποιες πριν από τα 67».

ΕΣΤΙΑ: «Δέκα ερωτήματα σε κυβέρνηση-ΔΝΤ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δέκα αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν έπειτα από την δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Πωλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, την οποία όλες οι πλευρές φέρεται να αποδέχονται ως αυθεντική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπουρλότο από το ΔΝΤ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «συγκλονιστικά στοιχεία για την τακτική του ΔΝΤ δημοσίευσαν τα WikiLeaks, ενώ σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων Αθήνας και δανειστών. Μέχρι και πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στην ελληνική οικονομία σχεδίαζαν Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκτός πώλησης η πρώτη προβλήτα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μεταφέρεται σήμερα η συζήτηση για την παραχώρηση στον κεντρικό δήμο της πρώτης προβλήτας του λιμανιού, που έχει τεθεί ως αίτημα πρώτης γραμμής από τον Γιάννη Μπουτάρη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μπλέξαν οι γραμμές»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συνθήκες αβεβαιότητας, ενδεχομένως και εμπλοκής, στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργεί η υπόθεση με τις υποκλαπείσες συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ. Η σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης είναι προφανώς ότι στοχεύει στην απομόνωση του Ταμείου».

ESPRESSO: Ζήλια - φονιάς
«Έγκλημα πάθους συγκλονίζει το «χωριό των λουλουδιών», τη Μακρυρράχη Πηλίου, όπου ένας 50χρονος σκότωσε με ιδιαίτερη αγριότητα τον εραστή της πρώην συντρόφου του! Σε κατάσταση αμόκ, ο δράστης πυροβόλησε και τη γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, ενώ «τσάκισε» το ζευγάρι (σε κεφάλι και σώμα) με το πίσω μέρος τη ς καραμπίνας προτού ο ίδιος καταπιεί φυτοφάρμακο», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εγκληματίες Τόμσεν και Βελκουλέσκου»
Η εφημερίδα γράφει ότι « πρακτικές μαφιόζικης συμμορίας εφαρμόζει το ΔΝΤ στην εναγώνια προσπάθειά του να εκβιάσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση στη λήψη νέου πακέτου σκληρού μέτρων που θα καταστρέψουν στην κυριολεξία την οικονομία και θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

STAR PRESS: Δίωξη στη χήρα του δασκάλου
«Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από εκείνο το πρωινό που ο 46xpovos Νίκος Μέντζος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο του μέσα στο χωράφι του, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου άσκησε δίωξη στη σύζυγο του», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στη σκιά του IMFgate»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με δεδομένο το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το WikiLeaks, οι θεσμοί ετοιμάζονται να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση».