[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Η... μονομερής κίνηση της κυβέρνησης έναντι των θεσμών, που αποφάσισε να κατεβάσει δικό της φορολογικό - ασφαλιστικό, πριν τη συμφωνία, φιγουράρει στα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Οι Γερμανοί διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Το Ολλανδικό δημοψήφισμα, το Brexit και το Grexit οδηγούν σε κατάρρευση. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ακόμα και στον μεγαλύτερο φιλοευρωπαϊστή πως οι Γερμανοί χειραγώγησαν το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, δημιουργώντας μια Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων...», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Σκοτώνουν το λαό αλλά το παίζουν Τσε Γκεβάρα
«Τσακαλώτος, Σταθάκης και Κατρούγκαλος, πίσω από τη μονομερή ενέργεια και τα τσιτάτα «διατηρούμε ms κυρίαρχη χώρα την επιθυμία η τελευταία λέξη να είναι της Ελλάδας», προσπάθησαν να κρύψουν το γεγονός ότι στη Βουλή έρχονται τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ, που θα βγουν από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών», τονίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Επί ξύλου κρεμάμενοι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αδιέξοδο και χθες! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δύο νομοσχέδια (Ασφαλιστικό και Φορολογικό) που συγγράφει πάντως από κοινού με τα τεχνικά κλιμάκια του «κουαρτέτου». Τη Μεγάλη Εβδομάδα (το πιθανότερο) η επαχθής συμφωνία με τους δανειστές».

ΕΘΝΟΣ: «Οι ανατροπές σε φόρους, συντάξεις, δάνεια»
Η εφημερίδα σημειώνει: «αναλυτικοί πίνακες με τους νέους φόρους για τα εισοδήματα του 2016. Ψαλίδι στις επικουρικές σε 260.000 συνταξιούχους με το νέο Ασφαλιστικό. Παράταση προστασίας για τα «κόκκινα» δάνεια με ενέχυρο την 1η κατοικία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στροφή στη Ρωσία ετοιμάζουν πέντε κορυφαίοι επιχειρηματίες
Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα περιοδικού και γράφει: «Σύμφωνα, επίσης, με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, ένα «ισχυρό δόρυ» απέναντι στην έως τώρα αδιέξοδη και καταστροφική ευρω-κεντρική πολιτική ετοιμάζουν πέντε κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες: ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο φαρμακοβιομήχανος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στα σχέδιά τους φέρονται να είναι ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο και την Ευρωζώνη, η ενδυνάμωση των δεσμών με την Ρωσία, η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και των εξαγωγών, και η εκμετάλλευση των ενεργειακών και ορυκτών πόρων της χώρας, με την άμεση στήριξη της ομόδοξης υπερδύναμης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σκηνικό 2015 και στο βάθος…. Κάλπες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εσπευσμένα σήμερα στον Ολάντ ο Τσίπρας, ενώ στο τραπέζι του Μαξίμου βρίσκεται και η ηρωική έξοδος μέσω εκλογών. Η κυβέρνηση βρήκε μαγικές λύσεις για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ με «ελαφρύνσεις» για το 90% των πολιτών, ενώ… ξέχασε τους έμμεσους φόρους 1,8 δισ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Διχοτόμησις στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουδέποτε οι Τούρκοι προβαίνουν σε προκλήσεις χωρίς κάποιο απώτερο σχέδιο. Είναι βεβαίως γνωστό ότι ο τελικός τους στόχος είναι η διχοτόμησις του Αιγαίου ώστε να θέσουν υπό τον δικό τους έλεγχο (επιχειρησιακό και οικονομικό) όλη την θαλασσία περιοχή ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού».

Η ΑΥΓΗ: «Τρικλοποδιά ΔΝΤ με πρόσχημα το χρέος»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μείωση φόρου ή πολύ μικρή επιβάρυνση για το 99% των μισθωτών και συνταξιούχων. Γ. Κατρούγκαλος: Προστασία για το 90% των συνταξιούχων, πλήρης διασφάλιση των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση καταθέτει ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή όπως έχουν συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αλλαγή πίστας στη διαπραγμάτευση»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «δύο νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα καταθέσει η κυβέρνηση. Οι δανειστές διατυπώνουν αντικρουόμενες απόψεις για τα μέτρα και το χρέος, με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να αλλάζει επίπεδο λίγο πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Πολιτική λύση σε επίπεδο κορυφής θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός που συναντάται με τον Φρανσουά Ολάντ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κίνηση υψηλού ρίσκου από Τσίπρα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την κατάθεση, την επόμενη εβδομάδα, δύο νομοσχεδίων που θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στο ασφαλιστικό, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους πιστωτές, προανάγγειλε χθες η κυβέρνηση».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εφημερία με δανεικά
«Ούτε καν προσωρινή λύση για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε μόλις πριν μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, η αυριανή εφημερία του νοσοκομείου θα γίνει με δανεικά αντιδραστήρια από το «Ιπποκράτειο», τα οποία όμως φτάνουν για μία εβδομάδα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προς συμφωνία κυβέρνησης- κουαρτέτου που φέρνει νέα «σφαγή» του λαού»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «παρά την προσωρινή διακοπή των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, χτες τα ξημερώματα, το σίγουρο είναι ότι έχει ήδη διαμορφωθεί η κοινή βάση των νέων ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και άμεση εφαρμογή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σκηνικό ρήξης»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μνήμες από το μαρτυρικό καλοκαίρι του 2015 επαναφέρει η διακοπή των διαπραγματεύσεων χωρίς συμφωνία με την τρόικα και η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θέλουν να «ξεπουλήσουν» την ΕΛΒΟ στους Γερμανούς
Η εφημερίδα αναφέρεται στις καταγγελίες που έγιναν, χθες, από εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και γράφει: «Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας προς το ΥΜΑΘ, ζητούν, μεταξύ άλλων, την παύση της ειδικής εκκαθάρισης στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και την ένταξή της σε ενιαίο αμυντικό φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, "100% στο δημόσιο". Καταγγέλλουν σχέδιο πλήρους απαξίωσης της εταιρείας, με τελικό στόχο το ξεπούλημά της -όπως λένε- σε ιδιώτη και συγκεκριμένα σε γνωστό γερμανικό όμιλο».

ESPRESSO: Φωτιά στα κρεβάτια της Αθήνας
Η εφημερίδα αναφέρεται σε βιβλίο που θα βγάλει η Νένα Χρονοπούλου και λέει: «Φωτιά στα... κρεβάτια της Αθήνας βάζει η Νένα Χρονοπούλου με ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα αυτό το Σαββατοκύριακο και θα κάνει αρκετούς γνωστούς Ελληνες να χάσουν τον ύπνο τους! Η έκδοση φέρει τον τίτλο «Αν μιλούσε το... αι2ον» και το συναρπαστικό είναι ότι μέσα από τις 352 σελίδες του «παρελαύνουν» πασίγνωστα πρόσωπα, μεταξύ άλλων μια ξανθιά δημοφιλής παρουσιάστρια, ένας γοητευτικός εφοπλιστής, μια έγκυρη δημοσιογράφος, ένα εντυπωσιακό μοντέλο και μια πασίγνωστη υψηλόβαθμη δικαστικός».

STAR PRESS: Το όργιο με Άραβες έστειλε μοντέλο στο νοσοκομείο
Για όσους ενδιαφέρονται: Θα έπαιρνε 1.800 ευρώ, το όργιο οργάνωνε εφοπλιστής, περιείχε ό,τι πιο σκληρό και το μοντέλο κατέληξε στο νοσοκομείο... Πόσες φορές θα το ακούσουμε ακόμη;

KONTRA NEWS: «Πλυντήριο κλεμμένων χρημάτων είχαν κάνει το ALTER»
Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας, ύστερα από την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και την έκδοση βουλεύματος, σε βάρος του Κώστα Γιαννίκου, του Θανάση Αθανασούλη και του Γιώργου Βαλσαμίδη, που τους έπιασαν τα πράσα να έχουν πάρει από το ταμείο του ALTER 8.500.000 ευρώ και τα έχουν στείλει σε κρυφούς λογαριασμούς τους, στην Ελβετία, η εφημερίδα μας αποκαλύπτει σήμερα άλλη μια πτυχή αυτής της ιστορίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πόκερ σε θολό τοπίο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την πρόθεσή της να δείξει ανυποχώρητη από τις κόκκινες γραμμές της, τουλάχιστον στο φορολογικό και ασφαλιστικό, για τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν νομοσχέδια στη Βουλή, δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ισορροπία τρόμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θρίλερ με την τρόικα μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας. «Κόκκινη» γραμμή για Τσακαλώτο αφορολόγητο όριο 9.100 ευρώ. «Χρησμός» Μοσκοβισί για την οικονομία. Στη Βουλή δύο νομοσχέδια για φόρους και συντάξεις- Τελικές αποφάσεις σε έκτακτο Eurogroup 25-26 Απριλίου».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]