Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έφερε την χώρα στα πρόθυρα κατάρρευσης, εξαπέλυσε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη,
κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Εθνικά θέματα, προσφυγική κρίση και οι τριγμοί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα: Προκλήσεις και προοπτικές» που συνδιοργάνωσαν οι τομείς Μακεδονίας-Θράκης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


"Δεν θα χρειαζόντουσαν οι 'Ελληνες πολίτες να δώσουν 5.4 δισ. ευρώ σε άμεση και έμμεση φορολογία, εάν δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η οικονομία δεν θα ήταν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Η ΝΔ δεν θα ψηφίζει το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. Διαφωνούμε ριζικά με το περιεχόμενο αυτής της αξιολόγησης", υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη η κ. Μπακογιάννη κατέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δήλωσε ότι "η πραγματικότητα είναι ότι ντρέπεται για την Ειδομένη". "Η Ελλάδα, για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται φωνή, σοβαρή, υπεύθυνη και σχέδιο", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι επικίνδυνος ο τρόπος που προσεγγίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα. "Υπάρχει ένα ουσιαστικό έλλειμμα σε στρατηγική και σε στόχευση", δήλωσε.

Καλαφάτης: Να φύγετε!



Ο δεύτερος ομιλητής στην εκδήλωση, τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι "έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μια κυβέρνηση που όταν δεν αδρανεί, με κάθε της ενέργεια επιδεινώνει τα προβλήματα που δήθεν επιχειρεί να λύσει. Μια κυβέρνηση που με κάθε της πράξη και απραξία, εξωθεί κάθε δημιουργικό Έλληνα στη φυγή, που λέει στους νέους μας  «φύγετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό» , που λέει στους νέους επιστήμονες «φύγετε να βρείτε δουλειά αντάξιά σας στο εξωτερικό» , που λέει στους επιχειρηματίες  «φύγετε τα γειτονικά κράτη και πάρτε και τις θέσεις εργασίας μαζί σας»"!

Και πρόσθεσε: "Σ` αυτήν την κυβέρνηση του «πάμε να φύγουμε από δω», απαντάμε «να φύγετε εσείς»!

Καράογλου: Αδύναμη η κυβέρνηση



Ο τρίτος ομιλητής, Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης, παρατήρησε πως τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο λασπότοπο της Ειδομένης και στα υπόλοιπα hot spot που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας «είναι δυστυχώς το αναμενόμενο αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας να συντονίσει και να διαχειριστεί μια συνεχώς διογκούμενη κατάσταση η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, ημέρα με την ημέρα».  
«Εξαιτίας των τραγικών συνθηκών επιβίωσης για χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ και της αδυναμίας των αρμόδιων Υπουργών να χαράξουν μια ρεαλιστική εφαρμόσιμη πολιτική, το σκηνικό έπαψε πλέον να είναι προβληματικό, καθώς μετεξελίχθηκε σε εθνικά τραγικό» πρόσθεσε και τόνισε: «Είναι άδικο, αδιανόητο, ανεπίτρεπτο και ανεξήγητο η Κυβέρνηση να προσπαθεί να φορέσει… φέσι στη Μακεδονία δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες».