Οι διαρροές των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ που δείχνουν πως υπάρχει σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού της Ε.Ε. μέσω της Ελλάδος, προκάλεσαν και... "μάχη" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (που συχνά - πυκνά επικαλείται
το Ταμείο για να πείσει για τα επιχειρήματά του) και ΝΔ (της οποιας ο προηγούμενος αρχηγός υποστήριζε πως -αν κέρδιζε τις εκλογές - θα βγαίναμε από την επιτήρησή του).


Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου «κυριολεκτικά παρακαλούσαν το ΔΝΤ και την κ. Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν "σηκώνουν λάβαρα αντίστασης" κατά του ΔΝΤ», τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ..

Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης για τις διαρροές σε σχέση με τις θέσεις του ΔΝΤ, στη Ν.Δ. εκφράζουν την απορία για το ποια επιστολή λέει την αλήθεια, εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του κ. Τσίπρα, καθώς και τι ακριβώς επιδιώκουν.

«Τελικά είναι η δική τους ανικανότητα και αναξιοπιστία που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. είναι στο πλευρό του ΔΝΤ

Για στάση «αυτόκλητου συμπαραστάτη και υπερασπιστή του ΔΝΤ» κατηγορεί τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποκάλυψη των διαλόγων Τόμσεν-Βελκουλέσκου περί πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος, με σκοπό την αποδοχή από την κυβέρνηση των θέσεων του ΔΝΤ, δείχνει, με απροκάλυπτο τρόπο, τους ωμούς εκβιασμούς τους οποίους είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες.  Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν την ευρωπαϊκή πολιτική σταθερότητα, μέσα από τον συσχετισμό της διαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος, με το επερχόμενο  δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία.

»Μπροστά σε αυτή την αποκάλυψη, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταδικάσουν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ή, τουλάχιστον, να  ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΝΤ, έχουν αναλάβει, από χτες, τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή και συμπαραστάτη του ΔΝΤ.  Από τη ζέση τους, μάλιστα, έφτασαν μέχρι το σημείο να εγείρουν θέμα ασφάλειας και απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι. Έχει καταλάβει πόσο σκληρά διαπραγματεύονταν, έχει συνειδητοποιήσει  με ποιανού το μέρος είναι», σημειώνει το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εκβιασμοί να πέσουν στο κενό», καταλήγει η ανακοίνωση.