[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

«Η Ελλάδα στα Επείγοντα» - εκστρατεία για οικονομική βοήθεια των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ από τις ΒρυξέλλεςΜε κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα στα Επείγοντα.eu» και ύστερα από καταγραφή των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικό υλικό, σε όλα τα επίπεδα, στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΑΠΘ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ERASME»
της Ιατρικής Σχολής του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) ξεκινά εκστρατεία, με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τις Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πρυτανεία και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Στόχοι της βελγικής εκστρατείας που έχει διεθνή χαρακτήρα είναι, μεταξύ άλλων, η ευαισθητοποίηση του βελγικού λαού για την κατάρρευση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, η διεκδίκηση του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ που θα προσφέρουν άμεση βοήθεια στον πληθυσμό, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης για τους Έλληνες ιατρούς.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες μια σειρά από δράσεις, όπως συναντήσεις με μεγάλους και μικρούς χορηγούς, πολιτιστικές βραδιές αφιερωμένες στην Ελλάδα, ελληνική κουζίνα στο Νοσοκομείο «ERASME» και πολλά άλλα. Χαρακτηριστική δράση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό θα αποτελέσει η συμβολική κίνηση να ντύσουν οι Βέλγοι με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά, το άγαλμα του Εράσμου που βρίσκεται στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» και φέρει το όνομά του.

Στο ΑΠΘ, ως πρώτη δράση, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 9:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής, Κοινή Επιστημονική Συνεδρίαση για το πρόβλημα του πρόωρου τοκετού και τη νοσηλεία νεογνών. Στόχος της συνεδρίασης είναι η υλοποίηση δύο δράσεων για να βοηθήσουν τα πρόωρα νεογνά και τα παιδιά που πάσχουν από βαριές ασθένειες.

Η πρώτη δράση είναι η αγορά θερμοκοιτίδων για τα δύο κέντρα νεογνών που δέχονται τα πρόωρα γεννημένα μωρά ολόκληρης της περιοχής της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υπάρχουσες θερμοκοιτίδες δεν επαρκούν και δεν είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Η δεύτερη δράση αφορά στην αγορά αντιδραστηρίων για τα Εργαστήρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, με έδρα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Στη Συνεδρίαση με το Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME», που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετέχουν από πλευράς ΑΠΘ, ο Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΘ, Καθηγητής Βασίλειος Ταρλατζής και οι Διευθύντριες των Α’ και Β’ Νεογνόλογικών Κλινικών του ΑΠΘ, Καθηγήτριες Βασιλική Δρόσου-Αγακίδου και Βασιλική Σούμπαση-Γρίβα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα (με μετάφραση στα ελληνικά): http://urgencesgrece.eu/el 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]