Για "ξεπούλημα" του ΟΛΠ και του ΟΛΘ κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Στην ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι "στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΛΘ και του ΟΛΠ και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν ενάντια στο ξεπούλημα τους", στρέφεται κατά της κυβέρνησης που, όπως λέει, ξέχασε "τις προσδοκίες που καλλιεργούσε, τη θέση της απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τη δέσμευση της περί δημοσίων λιμανιών", υποστηρίζει ότι ο ΟΛΘ διαθέτει "ταμειακό απόθεμα, μηδενικό δανεισμό, υψηλή κερδοφορία και σημαντική παρουσία στο χρηματιστήριο" και κάνει λόγο για "εκτελεστές"!

"Σ' όλα αυτά επιλέγουν να γυρίζουν την πλάτη. Οι "εκτελεστές" αυτού του σχεδίου αγνοούν  επιδεικτικά την καθολική αντίδραση των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης και κλείνουν τα μάτια στην προοπτική ο ΟΛΘ να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την τοπική και γενικότερα ελληνική οικονομία. Επιπλέον, αρνούνται να δεσμευθούν και να διασφαλίσουν το αίτημα των εργαζομένων στον ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια, που δεν είναι άλλο από την κατοχύρωση της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων τους". υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δηλώνει, τέλος, στο πλευρό των εργαζόμενων και ζητά από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ "να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση του ΟΛΘ".