Με τη νέα συμφωνία -εάν και εφόσον προκύψει-, το ΔΝΤ και τις... λίστες ασχολούνται, σήμερα, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: «Ιστορική συνάντηση Πατριάρχη - Πάπα στη Μυτιλήνη»
Η εφημερίδα κάνει λόγο για την επίσκεψη του Πάπα στο νησί, για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες, συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Βάζουν φωτιά σε Θράκη και Μακεδονία»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε πρωτοφανείς ανθελληνικές προκλήσεις επιδόθηκαν το τελευταίο διάστημα Τούρκοι και Σκοπιανοί αξιωματούχοι, πυροδοτώντας επικίνδυνες αλυτρωτικές διαθέσεις σε Θράκη και Μακεδονία».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Διεθνές φεστιβάλ Μεγάρου Μαξίμου»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα από το Spiegel»
H εφημερίδα επισημαίνει: “Το τέλειο θρίλερ η διαπραγμάτευση Μυστικές υπηρεσίες του Βερολίνου «κρυφακούν» το ΔΝΤ Στις Βρυξέλλες οι θεσμοί (επιστρέφουν σήμερα) για να προστατεύσουν υποτίθεται το...απόρρητο των συνομιλιών τους Εκβιάζουν για το Αφαλιστικό Τόμσεν και Βελκουλέσκου: «Δεχθείτε πρώτα κατάργηση τριετιών, ομαδικές απολύσεις και απαγόρευση απεργιών»”.

ΕΘΝΟΣ: «Οι νέοι φόροι για τα εισοδήματα του ΄16»
“Ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και εκμισθωτές ακινήτων φέρνει ο νέος φορο-λογαριασμός για τα εισοδήματα του 2016, που αναμένεται να «κλειδώσει» με τους δανειστές και στις τελευταίες του λεπτομέρειες μέσα στα επόμενα 24ωρα. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος εκτιμάται ότι θα αποφέρουν πρόσθετα έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ την τριετία 2016-2018, ενώ «ανοιχτό» παραμένει ακόμη το ύψος του αφορολόγητου ορίου που αποτελεί το «κλειδί» για τη διαμόρφωση του τελικού λογαριασμού”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Το "θηρίο" Φίλης επιβάλλει στα παιδιά το χάραγμα»
Όπως γράφει η εφημερίδα «τα υπουργεία παιδείας και εσωτερικών, λοιπόν, μελετούν -λέει- την "λύση" ενός αυτοματοποιημένου συστήματος που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών από το σχολείο. Μάλιστα, θεωρείται "καλό" το νέο αυτό μέτρο, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει -υποτίθεται- "πονοκέφαλο" στους μαθητές που κάνουν κοπάνες, αφού το "ηλεκτρονικό" απουσιολόγιο θα ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Nέο σύστημα διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών»
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «το ΑΣΕΠ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία (σωστή κίνηση αν θυμηθεί κανείς το περσινό φιάσκο του υπουργείου Παιδείας που καθυστέρησε τόσο πολύ τις διαδικασίες με αποτέλεσμα τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς αναπληρωτές), ενώ προστίθενται στη μοριοδότηση τόσο ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια όσο και η επιτυχία σε παλαιότερο διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μάλιστα, στον πιο πρόσφατο (σ.σ.: το 2008!) η μοριοδότηση είναι 1 μόριο, ενώ στον προηγούμενο του 2006 πάει στο 0,5». Υπογραμμίζει, όμως, ότι αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν για... μία και μόνη χρονιά!

EΣΤΙΑ: «Συνταξιούχοι ετών 40»
«Η Ελλάς, στον όγδοο συνεχή χρόνο της υφέσεως. έχει. καθώς φαίνεται, ακόμη την πολυτέλεια να βγάζει στην σύνταξη ανθρώπους 35, 40 και 45 ετών», γράφει η εφημερίδα για το κύμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η ΑΠΟΨΗ: Φόβοι για αποσταθεροποίηση
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Συναγερμός έχει σημάνει σε μυστικές υπηρεσίες. Αστυνομία και Λιμενικό, καθώς οι εστίες έντασης με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες απλώνονται σιγά-σιγά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια».

Η ΑΥΓΗ: «Τρέχουν να προφτάσουν»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «άμεση γεφύρωση των διαφορών που έχουν απομείνει, τύποις έως αύριο το βράδυ και ουσιαστικά πριν από τη διακοπή της διαπραγμάτευσης για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στη Ν. Υόρκη από την Πέμπτη, αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές προκειμένου να αποφευχθεί η παράταση της αβεβαιότητας και το ελληνικό ζήτημα να βγει από το κάδρο μεγαλύτερων θεμάτων που απασχολούν ή θα απασχολήσουν την Ευρώπη στο μέλλον, όπως το Brexit».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δου Νου Του από παντού»
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Έξω από κάθε λογική η πρόταση του Ταμείου να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και τώρα, γραπτές δεσμεύσεις για μια ευέλικτη εργασιακή μεταρρύθμιση. Η απαίτηση αυτή βρίσκει αντίθετους τους Ευρωπαίους δανειστές, καθώς το θέμα είναι εκτός διαπραγμάτευσης. Σκληρούς όρους θέτει το ΔΝΤ και για τα υπόλοιπα θέματα που θα περιλαμβάνονται στο μεταξύ μας μνημόνιο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρά μέτρα και πίεση στην Αθήνα"
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «τη στιγμή που πολλά θέματα της διαπραγμάτευσης, όχι μόνο για την τελική συμφωνία, αλλά και για το προσύμφωνο που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έως την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι ανοικτά, οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Αθήνα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υπουργική λύση για το «Παπαγεωργίου»
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «προσωρινή λύση για να μην τιναχτεί στον αέρα η επόμενη εφημερία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", το οποίο ξέμείνε από αντιδραστήρια όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η "Μ", έδωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "είναι αδιανόητο να λέμε ότι θα σταματήσει η εφημερία ενός τέτοιου νοσοκομείου επειδή δεν μπορούν να βρεθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν αντιδραστήρια Συνεννοήθηκα και με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν το θέμα τις επόμενες ημέρες"».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Αφετηρία για επενδύσεις»
«Μήνυμα ανάκαμψης της οικονομίας η συμφωνία για τον ΟΛΠ», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Ακουμπά Σαμαρά η λίστα Λαγκάρντ»
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «η νύφη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και οι συγγενείς της βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ». Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Παγίδας , πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Πρόκληση ο νέος ΕΝΦΙΑ»
Η εφημερίδα τονίζει: «Δεν έχουν τέλος τα φορολογικά βάρη για τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Πέραν των 36 φόρων και τελών, του ΤΑΚ του Κτηματόσημου, των φόρων ενοικίων, της έκτακτης εισφοράς, και του Ενεργειακού Πιστοποιητικού, έρχεται και νέος σκληρός ΕΝΦΙΑ, που θα πληρωθεί το 2017 και ο οποίος θα είναι αυξημένος κατά 200 εκατομμύρια ευρώ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σε ετοιμότητα να απαντήσουμε στο νέο αντιλαϊκό πακέτο»
“Καθώς πλησιάζει η ώρα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» και το κλείσιμο της συμφωνίας, τόσο μεγαλώνει το βάθος των ανατροπών στο Ασφαλιστικό, ενώ αρχίζει να εμφανίζεται και η «ουρά» των Εργασιακών”, γράφει η εφημερίδα.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Πόλεμος πρακτόρων στην Αθήνα»
«Στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όταν παιζόταν ακόμα και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μια ελληνική ταβέρνα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μακριά από τους κοριούς και τα συστήματα υποκλοπών των γερμανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα γεγονός που δείχνει τον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών, με τα κλιμάκια των επιχειρησιακών πρακτόρων να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν πληροφόρηση από πρώτο χέρι χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία και ανορθόδοξες μεθόδους», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Ελλείμματα αξιοπιστίας»
Όπως τονίζει η εφημερίδα «κομμάτια και θρύψαλα έχει γίνει η αξιοπιστία της κυβέρνησης με δυσμενείς συνέπειες στην πορεία της χώρας. Η συμβολική, αλλά τελικώς προσβλητική αποχώρηση της Τρόικας για διαβουλεύσεις μακριά από την Αθήνα, αφήνει σκιές και ενδεχομένως θα φέρει πιο φουσκωμένο λογαριασμό».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φάρμακο εμπορίου νίκησε τη γήρανση
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «ένα κοινό, συνταγογραφούμενο φάρμακο ίσως είναι το ελιξίριο της νεότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτό, τουλάχιστον ελπίζουν επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν πως ένα κοινό ψυχοφάρμακο, το λίθιο -που χρησιμοποιείται για τη διπολική διαταραχή- μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μικρών πειραματόζωων (μυγών)».

Εspresso: «Νεκρή από μια μπουκιά κρέας!»
Η εφημερίδα κάνει πρώτο θέμα το ότι η πρωταθλήτρια μπόντι μπίλντινγκ Τούλα Νομικού πνίγηκε ενώ έτρωγε και άφησε την τελευταία της πνοή με αυτόν τον τρόπο.

FREDDO: Πορνοστάρ στο ΔΝΤ
Η εφημερίδα γράφει ότι η γνωστή Ιταλίδα πορνοστάρ Τσιτσιολίνα, που έρχεται στην Αθήνα, θα διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους θεσμούς...

KARFITSA: Τι θα γίνει με τα στρατόπεδα
Η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου.

Kontranews: «Λίστα φωτιά 1.200 offshore πλουσίων Ελλήνων στα Panama parers»
«Αποκαλύφθηκαν άλλες 1.200 offshore εταιρείες που βρίσκονται στην ιδιοκτησία μεγαλόσχημων παραγόντων της διαπλοκής ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται εργολάβοι δημοσίων έργων, μεσάζοντες και προμηθευτές του δημοσίου, εκδότες, καναλάρχες, εφοπλιστές και αεριτζήδες που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και περιλαμβάνονται σπς καυτές λίστες των Panama Papers», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

PRESS TIME: Η κρυφή συμφωνία για το νέο Μνημόνιο
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η περαιτέρω εμπλοκή με το ΔΝΤ θα ξεκινήσει καταρχήν μέσα στο Μάιο, με την υπογραφή μιας προσυμφωνίας για τις ελληνικές μελλοντικές δεσμεύσεις δηλαδή το νέο φόρο χρήματος. Ιδρώτα και αίμα είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε για να... δεηθεί το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα».

SPIRTO: Η Άντα μπλόκαρε τα λεφτά
Στο διαζύγιο του Γ. Παπανδρέου αναφέρεται η εφημερίδα.

STAR PRESS: Θαύμα! Βρέθηκε η Ιερά Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου
Προτρέχει, λίγο, η εφημερίδα, που γράφει: «Ως θαύμα παρουσίασαν μέχρι και οι Τούρκοι αρχαιολόγοι την ανακάλυψη της χαμένης Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης στον Βόσπορο, την οποία είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας Μανουήλ ο Κομνηνός. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η αρχαιολογική σκαπάνη που συνεχίζεται θα φέρει στο φως και την Αγία Τράπεζα που τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος η οποία φυλασσόταν στη συγκεκριμένη μονή που βρέθηκε από τους Τούρκους αρχαιολόγους μετά από 800 χρόνια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΓΟΡΑ: «Αποκαλύπτουμε τα email των δανειστών»

Η ΑΞΙΑ: «Τα βήματα της λύσης»

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Μάζεψε τον Τόμσεν»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Τα μυστικά σχέδια ΔΝΤ-ΕΕ για το ελληνικό χρέος»


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε νέα "ρότα" ο ΟΛΠ»