Έμφραγμα μυοκαρδίου, πνευμονική εμβολή, πολλαπλά χειρουργικά τραύματα, διαβητική κετοξέωση, αναφυλαξία και ανακοπή είναι ορισμένα μόνο από τα σενάρια επειγόντων περιστατικών που θα "σκηνοθετήσουν" φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), με στόχο να εισάγουν την τεχνική της προσομοίωσης και του "Case Based Learning" στα ελληνικά δεδομένα.

Tο πρωτοποριακό σεμινάριο, με τίτλο «ABCS3 – Applied Basic Clinical Seminar with Scenarios for Students» διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, με έδρα το ΑΠΘ, σε συνεργασία με 10 πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ και άλλους φορείς, και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 300 φοιτητές-εκπαιδευόμενους από όλη την Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει: 

-16 Διαδραστικές Διαλέξεις (L-Lectures), βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά.

-4 Σταθμούς Βασικών Πρακτικών Κλινικών Δεξιοτήτων (C-Clinical Skills), απαραίτητες για την καθημερινή κλινική πράξη.

-10 Κατασκευασμένα - Σκηνοθετημένα Επείγοντα Περιστατικά (S-Scenarios), στα οποία φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή θα διαχειριστούν με θεραπευτικές παρεμβάσεις και διαγνωστικές προσεγγίσεις.

Το «2nd ABCS3» που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΓΝΘ Παπαγεωργίου, αποτελεί σπουδαία εισαγωγή στη σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση με τεχνικές που εφαρμόζονται σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού (standardized patients, mannequins, high-fidelity settings). Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθώς και των: «American College of Surgeons - Greek Chapter», «International College of Surgeons - Greek Chapter», Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης, Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση.

Το Σεμινάριο μοριοδοτείται με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME - CPD) βάσει των κριτηρίων EACCME - UEMS.

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=6zMcql-ywbU

Facebook: https://www.facebook.com/events/633342540147055/

Ιστοσελίδα: www.abcs3.com