Στην πλειοψηφία τους στα πρωτοσέλιδά τους, σήμερα, οι εφημερίδες ασχολούνται με τον αποκλεισμό της χώρας από Ευρώπη, ΗΠΑ και ΔΝΤ. Μόνον μία βλέπει πως αναζητείται λύση για μας...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κούρεμα καταθέσεων κλείσιμο τραπεζών
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «οι δανειστές για να μας εκφοβίσουν μας έκλεισαν τις τράπεζες, επέβαλαν τα capital controls και στην συνέχεια μας χτύπησαν με στοργή την πλάτη! Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα εκβιάζεται ξανά... Οι δανειστές είναι δεδομένο πως θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν την θέληση τους... Ακόμα και νέο κλείσιμο τραπεζών... Ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων... Όπως έκαναν στην Κύπρο κι εμείς το έχουμε αποφύγει μέχρι στιγμής, καθαρά από τύχη...»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λίγο πριν το μπαμ!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η Σταύρωση για την κοινωνία μας δεν πρόκειται να συνοδευτεί από Ανάσταση...Οι τελευταίες εξελίξεις, όποια συνέχεια κι αν έχουν, προοιωνίζονται "γολγοθά" διαρκείας για τους Έλληνες, που είχαν την ελπίδα ότι, ύστερα από έξι συνεχή χρόνια μνημονιακού μαρτυρίου, τα βάσανά τους θα σταματούσαν ή τουλάχιστον θα περιορίζονταν..."

ΕΘΝΟΣ: "Περικοπές δυο ταχυτήτων στους ενστόλους. Συντάξεις. Οι ανατροπές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικές απώλειες, που στο μεικτό ποσό φτάνουν μέχρι και το 40% ενώ στο "καθαρό" κυμαίνονται για αρκετές κατηγορίες κοντά στο 20%, έρχονται για τις νέες συντάξεις των ενστόλων. "Ορόσημο" για τις αλλαγές θα είναι η ψήφιση του νόμου, καθώς από τότε και στο εξής θα ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στήνονται ειδικά δικαστήρια για Τσίπρα - Καμμένο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν είναι τυχαία η πληροφορία ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο ζυμώσεις - φωτιά, καθώς "σκληροπυρηνικοί συνταξιούχοι δικαστικοί αναζητούν ποινικές ευθύνες κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, εντός και εκτός της χώρας". Όπως δεν είναι τυχαία και η πληροφορία ότι στον Άρειο Πάγο έχει φτάσει "αίτημα" για το κατά πόσο προλαβαίνει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει εκλογές στις 12 Ιουνίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η "ανάσταση" αναβάλλεται μετά το νέο φιάσκο Τσίπρα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στα βράχια έπεσε η περιβόητη και μετά πολλών βαΐων και κλάδων ανακοινωθείσα από το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να φέρει στο επίπεδο μιας έκτακτης συνόδου Κορυφής τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές".

ΕΣΤΙΑ: "Κυβέρνησις ήσσονος εθνικής ευθύνης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έναν περίπου χρόνο μετά το τραγικό θέρος του 2015, η κυβέρνησις της Αριστεράς δεν διστάζει για μιαν ακόμη φορά να κατευθύνει την χώρα προς αδιέξοδο. Τη νύκτα της Μεγάλης Τρίτης, την βραδιά που στους ναούς της Ελλάδος εψάλλετο το περιώνυμο τροπάριο της Κασσιανής ("η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή"), η κλειστή ομήγυρις του Μαξίμου με προεξάρχοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εσχεδίαζε έναν τάχα "εκβιασμό" προς την Ευρώπη και το ΔΝΤ".

Η ΑΥΓΗ: "Συναγερμός για ευρωπαϊκή λύση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βούληση για αίσια έκβαση στη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών για τα θέματα της αξιολόγησης και τη ρύθμιση του χρέους, στη βάση των συμφωνηθέντων και της ελληνικής πρότασης, εξέφρασαν παράγοντες της Κομισιόν και-γενικότερα- της ευρωπαϊκής πλευράς απομονώνοντας τις εξωπραγματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και ακραίων κύκλων για μέτρα που θα καθηλώσουν εκ νέου την Ελλάδα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Επί ξύλου κρεμάμενοι".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με δύο γραμμές μέχρι στιγμής οι θεσμοί εν όψει της σύγκλησης του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη του Πάσχα. "Παράλογες", κατά τον Γιούνκερ, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη προληπτικών μέτρων. Για πρώτη φορά η Ουάσιγκτον εξέφρασε τη στήριξή της στις θέσεις του Ταμείου, με τις οποίες συμφωνεί ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ύστατες προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια ύστατη προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση μέσω της σύγκλησης έκτακτου Eurogroup επενδύει η Αθήνα, μετά την έμμεση πλην σαφή απόρριψη από τους εταίρους του αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μέρες του 2015 ξαναζούν οι τράπεζες
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, «το φαινόμενο αποδίδεται στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης. Συντάξεις και επιδόματα ευθύνονται εν μέρει για το συνωστισμό. Η κινητικότητα που παρατηρήθηκε χθες στα υποκαταστήματα των τραπεζών δεν σχετιζόταν μόνο με το γεγονός ότι καταβλήθηκαν οι συντάξεις Μαΐου του ΙΚΑ, το δώρο του Πάσχα των εργαζομένων και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Άσυλο στην Παραγουάη σαν εγκληματίας πολέμου
Η εφημερίδα γράφει: “Ο περίγελος του ξένου Τύπου φαίνεται πως έχει γίνει ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς μετά το αίτημά του για Σύνοδο Κορυφής που κατέληξε σε φιάσκο, το μόνο που του μένει είναι να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ...Παραγουάη! Ο ιταλός δημοσιογράφος Nicola Bonafini (φωτο) σχολιάζοντας το άρθρο της La Republica -σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα καυστικό σχόλιο για τον έλληνα πρωθυπουργό: «Το μόνο που μπορεί να ζητήσει ο Τσίπρας είναι πολιτικό άσυλο στην μακρινή Παραγουάη»!”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεδομένο το νέο αντιλαϊκό πακέτο ψάχνονται πώς θα το σερβίρουν".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την επικοινωνιακή διαχείριση του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, στα οποία συμφώνησε, μελετά η κυβέρνηση, ψάχνοντας τρόπο να τα "σερβίρει" στο λαό, ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "'Έφαγε πόρτα από Ευρώπη και ΗΠΑ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά το διπλό χτύπημα που δέχτηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Η διαπραγμάτευση είναι μετέωρη και παραμένει αβέβαιο το πότε θα ξαναρχίσει, ενώ τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν επικίνδυνα. Η χώρα ξαναζεί το δράμα του περασμένου καλοκαιριού και το Μέγαρο Μαξίμου ταλαντεύεται χωρίς κατεύθυνση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γολγοθάς περικοπών συντάξεων-εισοδημάτων μέχρι το τέλος της τετραετίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "όταν το επιτελείο του πρωθυπουργού χάραζε το περασμένο φθινόπωρο-αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου-τη στρατηγική της τετραετίας, γνώριζε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα αποτελέσει πραγματικό "Γολγοθά" για την κοινωνία, αλλά και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ."

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ασπίδα» για την καρδιά με φθηνό χάπι
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ένα χάπι, που κόβει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή ανεπάρκεια εγκρίθηκε σήμερα από τις βρετανικές αρχές. Χιλιάδες ασθενείς αναμένεται να ωφεληθούν από την πάμφθηνη θεραπεία, η οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το μεγαλύτερο βήμα προστασίας τα τελευταία 15 χρόνια. Η ουσία Sacubitril valsartan μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιά κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με την εναλαπρίλη - την υπάρχουσα και κυρίαρχη θεραπεία - και θα διοχετευτεί στα νοσοκομεία τον επόμενο μήνα. Το ημερήσιο χάπι, που πωλείται με το όνομα «Entresto», βοηθάει τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθάει τη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς».

ESPRESSO: «Έφυγε» ο πρίγκιπας της Μαρινέλλας
Όπως εξηγεί η εφημερίδα «ο Φρέντυ Σερπιέρης, ο άνθρωπος με τον οποίο η Μαρινέλλα απέκτησε τη μοναχοκόρη της Γεωργία-Χριστίνα (Τζωρτίνα, όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν), άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 78 χρόνων στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

KONTRANEWS: "Πόλεμος ή Παράδοση, άνευ όρων. Μας Σταυρώνουν κάθε μέρα οι ξένοι τοκογλύφοι".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εδώ που μας έφτασαν οι πολιτικοί μας, που εγκλημάτησαν συνειδητά σε βάρος του λαού και του τόπου, δεν υπάρχουν πολυτέλειες για ενδιάμεσες λύσεις, ούτε πλέον για άλλες καθυστερήσεις.Ή θα ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ τους αδίστακτους και εκβιαστές ξένους τοκογλύφους, που εδώ και έξι χρόνια μας πίνουν το αίμα και δεν λένε να σταματήσουν ή θα ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ άνευ όρων στο καθεστώς της υποτέλειας, της φτώχειας και της δυστυχίας".

STAR PRESS: «Θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι»
«Τα απειλητικά μηνύματα που φέρεται να έστελνε από καρτοκινητό η υποψήφια βουλευτής του ΕΛΑΜ, Μ.Κ., στο τηλέφωνο της συζύγου του πρώην εραστή της, πριν από ενάμιση χρόνο, την έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φλερτ με το αδιέξοδο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με καμένο πλέον το πολιτικό χαρτί της σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η κυβέρνηση εστιάζει στις ελπίδες της στο ότι η κινητικότητα που προκλήθηκε μετά το προχθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τον αυτόματο μηχανισμό λήψης μέτρων θα επιταχύνει τις εξελίξεις όσον αφορά τη σύγκληση του Eurogroup".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στασιμοχρεοκοπία" ο νέος εφιάλτης για την οικονομία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πολιτικός και οικονομικός "εφιάλτης" που έζησε η Ελλάδα πέρυσι , από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, επιστρέφει και απειλεί. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, οι παράλογες, στα όρια της παράνοιας , απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα οι φόβοι για σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία από μια παρατεταμένη αβεβαιότητα και από την επιστροφή των σεναρίων του Grexit προκαλούν έντονες ανησυχίες".