[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Το νέο φορολογικό που μοιάζει με καταιγίδα και το συνταξιοδοτικό που δείχνει την κατεύθυνση για να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε, φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θαυμάζουν τον πρωθυπουργό, επειδή αντέχει στους εκβιασμούς (και φέρνει τα μέτρα που φέρνει)...

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Φορολογικό χάος
«Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε η κυβέρνηση τιε νομοθετικές διατάξεις για τιε αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με τιε οποίες έρχονται πρόσθετοι φόροι ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, μετόχους εταιρειών και εισοδηματίες. Το «πακέτο» πέρα από τιε νέες φορολογικές κλίμακες περιλαμβάνει και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του ΟΠΑΠ από το 30% που είναι σήμερα στο 35%», γράφει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Σοκ! Αφγανός βίασε αγοράκι στη Χίο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για 13χρονο προσφυγόπουλο, ενώ ο δράστης είναι 23 ετών. «Το αποτρόπαιο γεγονός συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και το κατήγγειλε στις Αρχές ο θείος του θύματος. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα», γράφει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τις ΜΚΟ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «λάβαμε δωρεά 1.500 ευρώ από τους φίλους μας στην Ολλανδία. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Συνεχίστε να ενισχύετε τον αγώνα μας, οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τα χρήματά σας». Εκατοντάδες τέτοιου είδους μηνύματα κατακλύζουν πλέον καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΕΘΝΟΣ: «Ο λογαριασμός για φόρους και συντάξεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μειώσεις σε νέες κύριες, επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα. Μόνιμοι μηχανισμοί αναπροσαρμογής ανάλογα με τα ελλείμματα και τους δημοσιονομικούς στόχους. Αναλυτικά οι νέες κλίμακες και πίνακες με επιβαρύνσεις και τις ελαφρύνσεις για 6 εκατ. φορολογουμένους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δωδεκάλογος του θανάτου
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μυστικό πρόγραμμα! Και σε τι συνίσταται το εν λόγω πρόγραμμα; Στην προσπάθεια άδηλων πλανητικών δυνάμεων να οδηγήσουν τον τόπο μας σε αφελληνισμό, χρησιμοποιώντας τώρα ως κατάλληλο εργαλείο τον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ των αβάπτιστων, και επιβάλλοντας μέσω αυτού μία άκρως ανθελληνική ατζέντα σε κυβερνητική εφαρμογή αμέσως μετά τις εκλογές!... Τελικός τους στόχος: η βιολογική εξαφάνιση του ελληνικού έθνους και η συρρίκνωση του ελλαδικού εθνικού χώρου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αύξηση φόρων μείωση συντάξεων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «άγριο ψαλίδι σε άθροισμα κύριων-επικουρικών άνω των 1.300 ευρώ και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Εμπαίζουν τους νέους επιστήμονες: την έκπτωση στις εισφορές της πρώτης πενταετίας θα την πληρώσουν στο μέλλον».

Η ΑΥΓΗ: «Κωδικός «σταθερότητα» »
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εξάντληση της τετραετίας για παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας ο σταθερός πολιτικός σχεδιασμός. Ντομπρόβσκις (αντιπρόεδρος Κομισιόν): Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας»..

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέα βάρη για τους πολίτες φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλάζει εκ βάθρων τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ποιοι γλιτώνουν προσωρινά. Τι θα γίνει με τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Αλλαγές έρχονται στο αφορολόγητο και στις νέες φορολογικές κλίμακες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαρύς ο νέος λογαριασμός Τσίπρα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μικρές ελαφρύνσεις για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων στα 27.000 έως 43.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα χαμηλότερα αλλά και τα υψηλά εισοδήματα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει 1,8 δισ. επιπλέον φόρους».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κοστίζει η κλειστή σιδηροδρομική γραμμή
Για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, από πρόσφυγες και -κυρίως- αλληλέγγυους κάνει λόγο η εφημερίδα και γράφει; «Έρευνα του ΕΒΕΘ καταγράφει ανάμικτα συναισθήματα για τους πρόσφυγες Με το κλείσιμο της γραμμής του άξονα 10 (Ελλάδα-ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία) γίνεται εκτροπή της κίνησης μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας, με αποτέλεσμα το επιπλέον κόστος ανά τρένο να κυμαίνεται περίπου στις 6.000 ευρώ, λόγω της μεγαλύτερης διαδρομής, του μικρότερου ωφέλιμου βάρους και των καθυστερήσεων. Στην Ειδομένη από τις δύο πλευρές των συνόρων υπάρχουν εγκλωβισμένα περί τα 100-150 βαγόνια και η αναδρομολόγησή τους θα κόστιζε περί τα 1.500-2.000 ευρώ ανά βαγόνι».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Όλοι στον αγώνα! στην 48ωρη απεργία!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δημοσιοποίησε η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο: «Βροχή» πέφτουν οι νέες περικοπές στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις και πολύ περισσότερο στις νέες συνταξιοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βάζει μαχαίρι στις επικουρικές, στο εφάπαξ, στα μερίσματα του Δημοσίου και καταργεί το ΕΚΑΣ μέχρι το 2019».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αριστερό χέρι στην τσέπη»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «φορολογικό: και οι μισθωτοί από 700 ευρώ στο κάδρο των επιβαρύνσεων. Στο στόχαστρο ενοίκια και μερίσματα και όσοι έχουν μισθό και μπλοκάκι μαζί. Ασφαλιστικό: Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια ασφάλισης. Μαχαίρι σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, εφάπαξ και συντάξεις χηρείας».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ευρωπαϊκή αγορά να γίνει η Στοά Μοδιάνο
Η εφημερίδα φιλοξενεί την πρόταση του ΕΕΘ, που σκοπεύει να αγοράσει το 43% της γνωστής αγοράς της Θεσσαλονίκης, για να επανέλθει ως κέντρο εμπορίας τροφίμων και αγαθών.

ESPRESSO: Πώς έφθασα στο σημείο μηδέν
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περιπέτεια της ηθοποιού Ελένης Καρακάση η οποία «πέρασε μία περίοδο ολικής μεταμόρφωσής της, αφού έχασε 51 ολόκληρα κιλά! Ο οργανισμός της άρχισε να καταρρέει όταν οι «τρελές» δίαιτες στις οποίες τον υπέβαλλε έριξαν τον σίδηρό της σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα».

KONTRA NEWS: «Πως αντέχεις ρε Αλέξη, τόσους εκβιασμούς;»
Η εφημερίδα γράφει ότι «απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας το νέο εκβιασμό των ξένων τοκογλύφων, που απαιτούν να λάβουμε για… προληπτικούς λόγους (!) επιπρόσθετα μέτρα 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί όπως ισχυρίζονται η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να πιάσει τους στόχους τους οποίους θέτει το πρόγραμμα!».

STAR PRESS: Δεν έπεισε ο «φίλος του Μάκη»
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δολοφονία του μουσικού στη Σαντορίνη και την κατάθεση του φερόμενου ως δράστη - φίλου του θύματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλό «χτύπημα» και έπεται συνέχεια»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η πρώτη πράξη του «δράματος» των φορολογουμένων και ασφαλισμένων άρχισε καθώς η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις προχώρησε στη δημοσιοποίηση των αλλαγών στο ασφαλιστικό και στη φορολογία, με στόχο τα 3,5 δισ. ευρώ».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αυξάνονται εισφορές, μειώνονται συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγαλύτερα ποσά θα πληρώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Επιβάλλεται εισφορά 20% επί του εισοδήματος στα «μπλοκάκια» με κύρια σύνταξη. Υποχρεωτική η καταβολή μέσω τράπεζας των μισθών, εισφορών και φόρου».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]