Πυρ κατά... βούληση από την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή της σε ισπανική ιστοσελίδα: 

Επιτίθεται στην κυβέρνηση Τσίπρα, για την οποία δεν έχει καμία απολύτως προσδοκία, και χαρακτηρίζει παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά τις αποφάσεις των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι.

«Δεν έχω καμία απολύτως προσδοκία από την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την εξουσία, αντί του λαού. Επέλεξε να μη διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος, να μη χρησιμοποιήσει τα εργαλεία και τις αποδείξεις που είχε στα χέρια, που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο», αναφέρει η τέως πρόεδρος Βουλής.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να φορτώσει τη χώρα με περισσότερο χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα χρωστάει σήμερα 41.000 ευρώ. Επέλεξε να επιτεθεί στην κοινωνία για να παραμείνει στην κυβέρνηση».

Χαρακτηρίζει παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά τις αποφάσεις των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι και εκτιμά ότι πρέπει να εργαστούμε ώστε ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί από μια κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ευημερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

«Αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι ισοδυναμούσε με εχθροπραξία: μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πληθυσμού. Οι τράπεζες έκλεισαν και λαός απειλήθηκε με ανθρωπιστική καταστροφή εάν απέρριπτε τα μέτρα που πρότειναν στο τραπέζι οι δανειστές με τελεσίγραφο 48 ωρών. Ανθρωπιστική καταστροφή σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να έχουν τρόφιμα ή φάρμακα. Αυτή είναι μη ανεκτή κατάσταση για την Ευρώπη. Και δεν θα ήταν μια κατάσταση που θα προέκυπτε από έναν σεισμό ή από ένα φυσικό φαινόμενο. Αλλά θα ήταν το άμεσο αποτέλεσμα των αποφάσεων των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών» αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου .

«Είναι δικαίωμα του λαού, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά των ευρωπαϊκών λαών συνολικά, να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών, την ισότητα και την κυριαρχία των λαών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αυτό εφικτό; Θα έλεγα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά πρέπει πραγματικά να παλέψουμε γι’ αυτό και πραγματικά πρέπει να θυμηθούμε τι σημαίνει η Ευρώπη για εμάς»