Απίστευτο επιχείρημα από την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, που δέχτηκε επίσκεψη εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Η κ. Τσαρουχά, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στους εργαζόμενους, ότι για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ Α.Ε. μέσω ΤΑΙΠΕΔ φταίει ο... Χατζηπετρής!

"Αναγνωρίζω την αγωνία των εργαζομένων του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και λαμβάνω υπόψη μου τις θέσεις τους, τις οποίες θα προωθήσω στους αρμόδιους Υπουργούς και στον Πρωθυπουργό. Είναι ξεκάθαρη η ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων του Ο.Λ.Θ., που επέτρεψαν την υποβάθμιση του Λιμανιού και επέλεξαν τελικά να το δεσμεύσουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να ξεκαθαριστεί όμως ότι αυτή τη στιγμή το θέμα του Ο.Λ.Θ. αποτελεί  έναν ακόμη παράγοντα των συζητήσεων που γίνονται για την Ελληνική Οικονομία, ως εκ τούτου κάθε τοποθέτηση για αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια και δεν επιτρέπεται παρά μόνο στους άμεσα αρμόδιους", δήλωσε η υπουργός.

Με άλλα λόγια, για την παραχώρηση του 67% φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο... Χατζηπετρής!

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είπαν στην κ. Τσαρουχά ότι "το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι υπό το παρόν καθεστώς επικερδές" και ότι εναντιώνονται κάθετα στην επιχειρούμενη πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του σε ιδιώτες.

Στη συνάντηση ήταν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών ΟΛΘ και μέλος του ΟΜΥΛΕ, κ. Λάζαρος Τανταλίδης, ο πρόεδρος των Υπαλλήλων ΟΛΘ και μέλος του ΔΣ του ΟΜΥΛΕ, κ. Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης, ο πρόεδρος των Λιμενεργατών ΟΛΘ, κ. Δημήτρης Θηρίου, ο πρόεδρος των Αρχιεργατών-Εποπτών ΟΛΘ και μέλος του ΔΣ του ΟΦΕ, κ. Ιγνάτης Ζερβός,  ο πρόεδρος των Σημειωτών ΟΛΘ, κ. Μενέλαος Πασαλίδης, η γραμματέας του ΟΜΥΛΕ, κα Φανή Γουργούρη, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Λεωνίδας Στολτίδης, ο οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΘ, κ. Δημήτρης Σιαμπάνης, το μέλος του δ.σ. του ΟΜΥΛΕ, κ. Γιώργος Γιάννης και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.