Το συνταξιοδοτικό επιλέγεται από τις περισσότερες εφημερίδες για να γίνει, σήμερα, πρώτο θέμα. Φυσικό είναι αφού, όπως υποψιαζόμασταν οι περισσότεροι, θα πάρουμε ψίχουλα...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν την Ελλάδα
«Αίσθηση προκάλεσαν πριν από μερικούς μήνες αποκαλύψεις για μία τουρκική ΜΚΟ η οποία επισήμως κατηγορείται από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος. Διερευνητέες επίσης και οι πληροφορίες που θέλουν την συγκεκριμένη ΜΚΟ να δραστηριοποιείται για την περίθαλψη των προσφύγων στα Σκόπια και συγκεκριμένα στη Γευγελή, αλλά και στην Ειδομένη», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Μας ετοιμάζουν νέο μνημόνιο
«Η κυβέρνηση έχει παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της, αποδεχόμενη μέτρα 5,4 δισ. ευρώ Πάμε ολοταχώς για 4ο μνημόνιο», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « «Το σκοτάδι σε πολέμησε» »
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυτή η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο «ύστατο χαίρε» στον πιο στενό συνεργάτη του, τον Γιάννη Αγγέλου, ήταν ένα χρέος τόσο προς εκείνον που «έφυγε» όσο και προς την παράταξή του».

ΕΘΝΟΣ: «Χιλιάρικο το ρετιρέ στις νέες συντάξεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιες αλλαγές φέρνουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. Πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές για μισθωτούς, ελ. επαγγελματίες και αγρότες. Οι μεγάλοι χαμένοι και οι ευνοημένοι της μεταρρύθμισης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απόρρητο σχέδιο διάλυσης της Χρυσής Αυγής
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τρεις επιφανείς τέκτονες έχουν σχεδιάσει τη διάλυση της Χρυσής Αυγής. Άνευ άλλων σχολίων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μειώσεις-σοκ στις επικουρικές από το πρώτο ευρώ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποια είναι η κλίμακα των περικοπών που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για να κλείσει το ασφαλιστικό. Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα για αφορολόγητο και κόκκινα δάνεια, ενώ το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για διπλό Μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ».

ΕΣΤΙΑ: «Υγειονομική απειλή οι καταυλισμοί»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα επείγοντα σήματα κινδύνου που εκπέμπει το Κέντρο Αντιμετωπίσεως Λοιμωδών (ΚΕΕΛΠΝΟ) προς Περιφέρειες και Δήμους έρχονται να προστεθούν και οι ανακοινώσεις και επιστολές προς αρμοδίους από Ιατρικούς Συλλόγους, όπως αυτός του Πειραιώς».

Η ΑΥΓΗ: «Πλήρης κάλυψη για 2 εκατ. ανασφάλιστους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «πρόσβαση στις δημόσιες δομές Υγείας εξασφαλίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Πολιτική παρέμβαση για το σύνολο των πολιτών, με λογική ισότιμης φροντίδας ανεξάρτητα από την εργασία και την ασφάλιση. Δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη για 180.000 οικονομικά ασθενείς οικογένειες. Ειδική κάρτα υγείας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ολίγη από σύνταξη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλες απώλειες για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με 15-35 έτη ασφάλισης φέρνει ο νέος υπολογισμός του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης, που συμφωνήθηκε με τους δανειστές. «Απαγορευτική» η συνταξιοδότηση πριν από τα 40 έτη εργασίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χωρίς συμφωνία στην Ουάσιγκτον»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «χωρίς συμφωνία με την τρόικα θα μεταβούν τελικά στην Ουάσιγκτον και στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ. Σταθάκης, καθώς, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις το Σαββατοκύριακο και χθες, δεν κατέστη εφικτό να γεφυρωθούν οι διαφορές στα περισσότερα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γιατρός-φαντομάς στο Αριστοτέλειο
«Μία πρωτοφανής απάτη, η οποία εξελίχθηκε επί πρυτανείας Μάνθου καθώς και Μυλόπουλου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Καθηγητής της Ιατρικής οχολής του ΑΠΘ και γιατρός του "ΑΧΕΠΑ" δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του επί 8 ολόκληρα χρόνια, ενώ οι δύο πρώην πρύτανεις, στους οποίους ήταν γνωστή η δράση του, του είχαν επιβάλει την... εξοντωτική ποινή της επίπληξης», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συνεχίζουμε δίνοντας τη μάχη για τη 48ωρη απεργία!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με μαζικό, λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, που ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα από την Πάτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νυχτερινό αδιέξοδο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την ώρα που η οικονομία κινείται οριακά και επανέρχεται ο εφιάλτης της ασφυξίας σε όλα τα μέτωπα, το Μαξίμου επιδίδεται σε παιχνίδια πολιτικού εντυπωσιασμού. Χρησιμοποιεί ξανά επιθετική ρητορική εις βάρος του ΔΝΤ και των στελεχών του, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ απαντά με νουθεσίες και αφ’ υψηλού κριτική».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ήλιος και αρχαία φυτά στη μάχη κατά του καρκίνου
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο της νόσου και οι επιστήμονες ψάχνουν τα μυστικά της αρχαίας βοτανολογίας για να την εντοπίσουν.

ESPRESSO: Ψυχώ σε παιδικές χαρές
«Μυστήριο καλύπτει το θρίλερ με την απόπειρα απαγωγής δύο αγοριών από παιδική χαρά στον Μαραθώνα, που απετράπη με την άμεση παρέμβαση των γονιών τους. Για την υπόθεση συνελήφθη ένα νεαρό ζευγάρι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα τσεκούρι, στιλέτο και δεκάδες ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Συμμορία είχαν στήσει στο ALTER Γιαννίκος, Αθανασούλης Κατερίνα και Βαλσαμίδης»
Η εφημερίδα γράφει ότι «να το θυμηθείτε ότι το σκάνδαλο για το ALTER, όταν αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του, θα ξεπεράσει τα ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, τόσα υπολογίζεται ότι έχουν «φάει» από το Κανάλι ο Κώστας Γιαννίκος, η γυναίκα του Κατερίνα Γιαννίκου, ο Θανάσης Αθανασούλης και ο Γιώργος Βαλσαμίδης που εδώ και χρόνια ζει σαν κροίσος, με τα κλεμμένα, μεταξύ Ελβετίας και Λουξεμβούργου!...»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καραμπόλα για το χρέος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κλιμακώνονται οι κόντρες μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών, στο παρά πέντε της συνεδρίασης της «Ομάδας της Ουάσιγκτον», κατά την οποία θα συζητηθεί η διευθέτηση του ελληνικού χρέους».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η τελική απόφαση για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «από 414,30 έως 1.318 ευρώ οι μεικτές κύριες συντάξεις ανάλογα με τις αποδοχές και τα έτη ασφάλισης. Σε 384 ευρώ η εθνική σύνταξη για 20 και πλέον χρόνια ασφάλισης. Οι δέκα συντελεστές υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης με βάση τα έτη ασφαλιστικής κάλυψης».