Η έλλειψη εκδοτηρίων του ΟΑΣΘ, κάθε Κυριακή, στοίχισε σε εκπαιδευτικό από τη Θεσσαλονίκη, πρόστιμο 50 ευρώ!


Το θέμα (που είναι για γέλια και για κλάματα) αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Σε ρεπορτάζ του Νίκου Φωτόπουλου περιγράφεται λεπτομερώς πώς ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός χρειάστηκε να μεταβεί από την Επανομή στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο (μια απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων), πώς τα δύο σημεία που πωλούν εισιτήρια στην Επανομή δεν είχαν να του δώσουν, πώς ο οδηγός του πρώτου λεωφορείου που χρησιμοποίησε, επειδή δεν είχε να του "χαλάσει" ένα πεντάευρο του επέτρεψε να μετακινηθεί δωρεάν, πώς βρήκε κλειστό το εκδοτήριο του Σταθμού ΙΚΕΑ και πώς ο ελεγκτής του δεύτερου λεωφορείου που έπρεπε να χρησιμοποιήσει του έκοψε πρόστιμο υποστηρίζοντας ότι ήταν αναγκασμένος να φέρει πάνω του το... ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου σε κέρματα!

Κι όλα αυτά από την επιμονή του ΟΑΣΘ να προμηθεύεται, για τα λεωφορεία του, μηχανήματα που ούτε ρέστα δίνουν, ούτε χαρτονομίσματα δέχονται, ενώ την ίδια στιγμή και το τελευταίο πάρκινγκ της πόλης έχει μηχανήματα που... κάνουν και ψιλά!

Αυτά, αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι σε γραμμές του ΟΑΣΘ όπως το "17" κυκλοφορούν, ακόμη, τα περίφημα "κόκκινα" λεωφορεία της ΕΛΒΟ, που τα είχε προμηθευτεί ο οργανισμός πριν, τουλάχιστον, 25 χρόνια, ακόμη και ημέρες που δεν γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου στο Καυτανζόγλειο και την Τούμπα, για να υπάρχει η αστεία δικαιολογία ότι "βάζουμε αυτά τα λεωφορεία στη γραμμή, για να μην μας τα... σπάνε οι χούλιγκαν"..