[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Το θέμα της διαπραγμάτευσης φιγουράρει στα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: «Βουλιάζουν» στη φτώχεια τα ελληνόπουλα
«Σοκάρουν τα στοιχεία της UNICEF για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, καθώς  υπολογίζεται ότι 424.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UNICEF, το 2014 η παιδική φτώχεια ανήλθε στο 25,3%, ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010 (22,3%)», γράφει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:  Ο Αλέξης κόβει ως 50% τις παλιές συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η τελική επιλογή του υπουργείου Εργασίας για τον μηχανισμό των περικοπών στις επικουρικές προβλέπει εφαρμογή στους νυν συνταξιούχους του νέου ποσοστού αναπλήρωσης που θα προβλεφθεί για τους σημερινούς ασφαλισμένους. Ο νέος συντελεστής θα είναι 0,45 κατ’ έτος, ενώ το ψαλίδι θα γλιτώσουν όσοι εισπράττουν άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.300 ευρώ μεικτό ποσό».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πείνα και δάκρυα ζητεί η Λαγκάρντ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ώρα που ζητάει από την Ελλάδα «αίμα και δάκρυα» για τα «κόκκινα δάνεια» και το Ασφαλιστικό και απαιτεί ακόμη σκληρότερο πακέτο φορολογικών μέτρων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κρατάει στα θησαυροφυλάκιά του τα 16 δισ. ευρώ που είχε δεσμεύσει για τη χώρα μας».

ΕΘΝΟΣ: «Μεγάλα κόλπα για το εισαγόμενο γάλα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «η ανυπαρξία συστήματος ελέγχου γεμίζει τα ράφια με άγνωστης προέλευσης προϊόντα που βαφτίζονται ελληνικά. Οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν φθηνότερα, αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλές για τους καταναλωτές. Μαζικές και ανεξέλεγκτες προμήθειες από το εξωτερικό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επέμβαση στρατού για να επιβάλει την τάξη
Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο Άγιο Όρος, ο πατέρας Π. -πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου- ανέφερε σε επισκέπτες τις προφητείες του Αγίου Πορφυρίου. Μία από τις οποίες λέει: "Ταυτόχρονα με την κοινωνική αναστάτωση θα υπάρξει οικονομική ανέχεια και πείνα η οποία θα δημιουργήσει έκτροπα"... Όπως επίσης, μία άλλη αναφέρει τα εξής: "Όχι, δεν θα γίνει χούντα, απλώς ο στρατός θα επιβάλλει την τάξη για να μην επικρατήσει αναρχία στη χώρα"! Ίσως όταν ειπώθηκαν τα παραπάνω, ελάχιστοι να μπορούσαν να τα κατανοήσουν, όπως και ελάχιστοι θα ανέμεναν ασφαλώς όλα αυτά να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της δικής μας γενιάς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λουκέτα χωρίς…control στην αγορά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως τα capital controls επιβάρυναν την ασφυξία ρευστότητας των επιχειρήσεων. Φόβοι για νέο ντόμινο στο λιανικό εμπόριο αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα και αυξηθούν οι φόροι. Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων».

ΕΣΤΙΑ: «Κατελύθη η κρατική δομή»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς απώλεσε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κράτους, και δη ευρωπαϊκού, την άνοιξη του 2010. Η χώρα αποκόπηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές και η οικονομία της τέθηκε υπό την επιτροπεία των τριών δανειστών της».

Η ΑΥΓΗ: «Ευρωπαϊκό θέμα η συμφωνία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η Λαγκάρντ αμφισβητεί το πρόγραμμα και τη συμφωνία του Αυγούστου μεταξύ κυβέρνησης-ευρωπαϊκών θεσμών! Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν ο ρόλος και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πλεόνασμα διαφωνιών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Κριστίν Λαγκάρντ αμφισβητεί ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και μιλάει για ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του ρόλου του Ταμείου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αμερικανικό «παρών» στο Αιγαίο»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η βούληση των ΗΠΑ να δηλώσουν «παρών» στο Αιγαίο, με στόχο την επιτυχή έκβαση της εν εξελίξει νατοϊκής επιχείρησης για την ανάσχεση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα έσκιζαν τους αιθέρες, πετώντας σε χαμηλό ύψος κοντά στα σύνορά μας με την Τουρκία (Οινούσσες) και την ΠΓΔΜ (Ειδομένη), πανικοβάλλοντας τους χιλιάδες πρόσφυγες του καταυλισμού, που συνειρμικά ένιωσαν να έχουν επιστρέφει στη Συρία του πολέμου.   Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει πως η άσκηση έγινε ως απάντηση στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, αλλά καμία εξήγηση δεν δίνεται ως προς την επιλογή να μετατραπεί σε πεδίο επιχειρήσεων η Ειδομένη. Δημοσιογράφοι της ΠΓΔΜ μάλιστα μετέδιδαν πως ο πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Ιβάνοφ δήλωσε πως η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο των Σκοπίων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέο «πακέτο» 3,6 δισ. το χρόνο στις λαϊκές πλάτες»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «νέο αντιλαϊκό φορο-πακέτο ύψους 3,6 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, ισόποσα μοιρασμένο ανάμεσα στους άμεσους (στο εισόδημα) και στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και άλλα χαράτσια) πάνω στη λαϊκή κατανάλωση, έρχεται να προσθέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νταηλίκι, ρουσφέτι και παραλλαγή»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αχαρτογράφητα και επισφαλή νερά οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Πολάκη για ενταφιασμό δημοσιογράφου δοκιμάζουν τις ευαισθησίες μιας δημοκρατίας. Τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις τεντώνουν τα νεύρα της Βουλής. Τέλος, η στολή παραλλαγής Καμμένου και τα παιχνίδια πολέμου δημιουργούν τον κίνδυνο ενός σπιράλ ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέος «καρκίνος» η αντίσταση στα αντιβιοτικά
H εφημερίδα επικαλείται τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών και λέει: «Η αύξηση της αντίστασης στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να γίνει “ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από τον καρκίνο”, προειδοποίησε δημόσια ο George Osborne».

ESPRESSO: Από έρωτα
Η εφημερίδα αναφέρεται σε αυτοκτονία 19χρονου σμηνίτη, στον Ισθμό της Κορίνθου.

KONTRANEWS: Μαλώνουν τα γαϊδούρια σε ξένο αχυρώνα
Η εφημερίδα γράφει ότι «η λαϊκή παροιμία: “Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”, ταιριάζει γάντι με το σίριαλ που παίζεται αυτό το διάστημα ανάμεσα στους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ οι οποίοι βρίσκονται στα μαχαίρια για το ποιος θα μας... σώσει καλύτερα. Οι δύο αυτοί... γάιδαροι που τώρα μαλώνουν για πάρτη μας επί έξι χρόνια μας σώζουν διαρκώς με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα».

STAR PRESS: Χειροπέδες στο Βούλγαρο φίλο του Τάκη
«Καταιγιστικές οι εξελίξει στην υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου μουσικού Τάκη Βαζακοπουλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014 από τη Σαντορίνη. Με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Νάξου χθες το πρωί, συνελήφθη ο κολλητός φίλος του από τη Βουλγαρία, ο οποίος αρχικά είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Τάκη Βαζακόπουλο, περιγράφοντας, μάλιστα, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς εξαφάνισε το πτώμα στη χωματερή του νησιού», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «32 φορο-μέτρα 7,2 δισ. ευρώ σε 10 μήνες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τριάντα δύο φορολογικά μέτρα συνολικού ύψους άνω των 7,2 δισ. ευρώ μέσα σε λιγότερους από 10 μήνες θα επιβάλει η κυβέρνηση για να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ηλεκτρο-σοκ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κλυδωνισμούς προκαλεί η πτώχευση της Ηλεκτρονικής με τους 450 εργαζόμενους. Φωνές απόγνωσης από την αγορά για τα capital controls. Σφοδρή κριτική από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]