Το «τέλος» του καταυλισμού της Ειδομένης μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες προαναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χωρίς να αποκλείει ήπια χρήση αστυνομικών μέτρων.


Σε συνέντευξή του, στη Huffington Post, ο κ. Τόσκας δηλώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας, προσθέτοντας όμως ότι «σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας».   Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε επιθυμία μας να επιτεθούμε σε 13.000 κόσμο, εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες και παιδιά, με βίαια αστυνομικά μέσα αστυνομικά.   Θα πειστούν αυτοί οι άνθρωποι, θα γίνει πιο έντονη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες για να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε καταυλισμούς. Φυσικά σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας, αλλά ήπιας και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις».   

Πρόσθεσε επίσης πως «Ήδη έχει αρχίσει μία μικρή προσφυγική ροή προς τα πίσω και θα γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες τις επόμενες ημέρες ώστε η ροή αυτή να γίνει μεγαλύτερη».