Θέματα που αφορούν την τσέπη μας φιγουράρουν, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Καταστροφικός σεισμός αναμένεται στην Ελλάδα
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Ρότζερ Μπίλχαμ, σεισμολόγος από το Κολοράντο των ΗΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλανήτη μας. “Οι σημερινές συνθήκες μπορούν να πυροδοτήσουν τουλάχιστον τέσσερις σεισμούς ισχυρότερους των 8 Ρίχτερ. Και αν καθυστερήσουν, οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στις τεκτονικές πλάκες ανά τους αιώνες μπορούν να προκαλέσουν ακόμη πιο καταστροφικούς μέγα-σεισμούς”. Ο Μπίλχαμ βασίζει τη θεωρία του στη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, η οποία πράγματι είναι έντονη».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Τα δίνει όλα και ικετεύει τους ξένους για να μείνει στο Μαξίμου
«Τη λήψη συνολικών μέτρων 9 δισ. ευρώ είναι έτοιμη να αποδεχτεί η κυβέρνηση, υποταγμένη στις πρόσθετες απαιτήσεις του ΔΝΤ, όπως προανήγγειλε χθες με «non paper» το Μέγαρο Μαξίμου. Η σκληρή διαπραγμάτευση κατέληξε σε «ναι» σε όλα και σε νέα συνθηκολόγηση από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα», υποστηρίζει η εφημερίδα.    

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « «Λύση» με αγριότητες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε μια «λύση» με αγριότητες καταλήγουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να γεφυρώσουν τη μεταξύ τους απόσταση και να δέσουν χειροπόδαρα την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες».

ΕΘΝΟΣ: «Οι νέες συντάξεις για όλο το Δημόσιο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλοι χαμένοι ένστολοι, ειδικά μισθολόγια, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, μηχανικοί. Πλέγμα προστασίας για όσους συνταξιοδοτηθούν την επόμενη τριετία και χάνουν πάνω από 20%. Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα τέκνων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση μετά το Πάσχα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «το αποκορύφωμα των φοβερών και τρομερών εξελίξεων που βιώνουμε ως λαός και ως έθνος αναμένεται να επέλθει από αυτή την "εβδομάδα παθών" του ελληνισμού και ύστερα, με δραματική απόληξη το ερχόμενο καλοκαίρι! Αυτό προκύπτει τόσο από την ανάλυση των γεγονότων, όσο και από τη μελέτη της πλούσιας προορατικής μας παράδοσης, αλλά και από άκρως σημαντική πληροφόρηση που έχουμε από "πηγές" μας που κινούνται ΜΕΣΑ στον βαθύ πυρήνα του συστήματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις από τα 55 στο Δημόσιο!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αλλάζουν επί το ευνοϊκότερον τα όρια ηλικίας για δημοσίους υπαλλήλους με βάση εγκύκλιο που δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Ποιοι γλιτώνουν τη συνταξιοδότηση στα 67 ή στα 62 και θεμελιώνουν αναδρομικά «έξοδο» ακόμη και πριν από τα 55».

ΕΣΤΙΑ: «Το τέλος των νεολαιών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 29, ορίζει τα εξής: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρήτρα αιχμαλωσίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι –κατά κύριο λόγο το Βερολίνο- συμφώνησαν να ζητήσουν από την Αθήνα να δεσμευτεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία
Όπως γράφει η εφημερίδα, “η παρατεταμένη οικονομική κρίση οδηγεί μαζικά τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Εκρηκτική αύξηση περιστατικών παρατηρείται σε όλα τα τμήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης και περιφέρειας. Σχεδόν 100% αύξηση στις εργαστηριακές εξετάσεις στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», εξαιτίας και του λουκέτου που μπήκε στο «Παναγία» το 2013. Εκτίναξη του αριθμού των νοσηλευομένων αλλά και των χειρουργείων στο «Θεαγένειο»”.      

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανεβαίνει πάλι ο λογαριασμός»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων έως 3 δισ. ευρώ επέστρεψε από την Ουάσιγκτον το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση συζητά το πακέτο αυτό, το οποίο ανεβάζει τον λογαριασμό της αξιολόγησης σε επίπεδα πάνω από τα 5 δισ. ευρώ που ήταν ήδη στο τραπέζι».

ESPRESSO: Όγδοος νεκρός από το Noor One
«Λίγο πριν από την τελική κρίση των δικαστών για την υπόθεση ταυ «Noor One» και ενώ σήμερα η εισαγγελέας της έδρας θα μιλήσει για την τύχη (ενοχή ή μη) των κατηγορουμένων, ακόμη ένας θάνατος-μυστήριο (ο όγδοος κατά σειρά!) σημαδεύει την υπόθεση-θρίλερ του ναρκόπλοιου», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Φτάνει πιά! Να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση»
Η εφημερίδα γράφει ότι «επί μήνες τώρα η κοινωνία και η αγορά βομβαρδίζονται κάθε μέρα από τα κανάλια και τις εφημερίδες της διαπλοκής ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει όλο και πιο σκληρά μέτρα, τα οποία, όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

STAR PRESS: «Οι ώρες σου είναι μετρημένες»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι απειλές αυτές βγήκαν από το στόμα μίας μαινόμενης γυναίκας, στενής συγγενή του 25χρονου Βούλγαρου που φέρεται να σκότωσε και να εξαφάνισε το πτώμα του 21χρονου μουσικού, Τάκη Βαζακόπουλου, πριν από είκοσι μήνες στη Σαντορίνη. Αποδέκτης των απειλών ήταν η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, που ερευνούσε, όλους αυτούς τους μήνες, την υπόθεση της εξαφάνισης του νεαρού μουσικού της Φιλαρμονικής Σαντορίνης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «'Ναι' υπό όρους σε πρόσθετα μέτρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η κυβέρνηση φέρεται να μην απορρίπτει και να συζητεί την πρόταση των δανειστών για τη λήψη και προληπτικών μέτρων –πέραν των 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα εφαρμοστούν το 2018, εάν διαπιστωθεί πως ο στόχος για το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν επιτυγχάνεται».