Για «μέγα σκάνδαλο με ποινικές ευθύνες» και για «φωτογραφικές συμφωνίες παρασκηνίου» κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την ολοκλήρωση της παραχώρησης του ΟΛΠ.


Στη δήλωσή του το κορυφαίο στέλεχος της ΛΑΕ τονίζει και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Μαύρη Παρασκευή και αποφράδα μέρα η σημερινή για την Ελλάδα, με την άθλια κυβέρνηση ενός παραδομένου πρωθυπουργού να εκχωρεί το πανάρχαιο στρατηγικό λιμάνι της χώρας σε ξένα αδηφάγα συμφέροντα. Αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα, ότι έχει ένα πρωθυπουργό ο οποίος, ξοφλώντας γραμμάτια, ξεπουλά, με προκατασκευασμένες διαδικασίες και φωτογραφικές συμφωνίες παρασκηνίου, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά, και μάλιστα έναντι πινακίου φακής».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά πως «η υπογραφή Τσίπρα στην εκχώρηση σε ξένα συμφέροντα του λιμανιού του Πειραιά, αποτελεί μέγα σκάνδαλο, του οποίου θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια σε όλο το μεγαλείο τους και σε όλες τις εκφάνσεις τους οι πραγματικές διαστάσεις του».

Υπογραμμίζει επίσης πως «δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας, ακόμα και της χειρότερης αποικίας, που να έχει πουλήσει το μεγαλύτερο λιμάνι της, σε ξένα κρατικά συμφέροντα. Αυτή η αποικία, διότι αποικία έχει καταντήσει η χώρα μας, είναι απόρροια μνημονιακών υποδουλωμένων κυβερνήσεων».

Τέλος, προειδοποιεί δε ότι «είναι βέβαιο ότι αν ολοκληρωθεί η χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, θα έρθει γρήγορα η ώρα που αρκετοί θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου».