Κλειστός, πάλι, ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του ΠολυκάστρουΣκοτσέζικο ντους θυμίζει η συμπεριφορά των μεταναστών, όσον αφορά τους αποκλεισμούς δρόμων, για να διαμαρτυρηθούν για τα κλειστά σύνορα.


Αυτήν την ώρα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση όλων των οχημάτων στη εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης, σημείο το οποίο είχαν αποκλείσει χθες πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων. 

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές αποχώρησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα από το σημείο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει αποκατασταθεί. 

Αντίθετα, συνεχίζεται ο μερικός αποκλεισμός στον ίδιο οδικό άξονα, στον κόμβο του Πολυκάστρου, όπως επίσης στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου. Πρόσφυγες και μετανάστες κατέβαλαν από το Σάββατο το οδόστρωμα στα δύο συγκεκριμένα σημεία, επιτρέποντας τη διέλευση σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, όχι όμως και στα φορτηγά, τα οποία κινούνται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου. 

Στο μεταξύ, για 18η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι χάνουν, πλέον, αρκετές χιλιάδες ευρώ την ημέρα, από την αναγκαστική πορεία, μέσω Βουλγαρίας, που ακολουθούν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να ακυρώσουν τη μεταφορά προϊόντων τους, λόγω της αύξησης χρόνου των δρομολογίων που ακολουθούν αυτήν την πορεία.

Σχόλια