Στα δυο οι εφημερίδες σήμερα: Από τη μία αυτές που βλέπουν μεγάλη διπλωματική νίκη του πρωθυπουργού, με την επίσκεψή του στο Παρίσι. Από την άλλη αυτές που μας λένε το τι έρχεται για την τσέπη μας...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Έρχεται νέα Φ(Α)ΠΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η πρόταση για αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% στο 24% μπορεί να είναι μικρή, ωστόσο θα προκαλέσει αύξηση σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, προκαλώντας έμφραγμα στους καταναλωτές».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Όπως τονίζει η εφημερίδα «σε ακραίες ενέργειες με στόχο την επισημοποίηση των αξιώσεών της στο Αιγαίο παρουσία του ΝΑΤΟ, επιδίδεται τις τρεις τελευταίες ημέρες η Τουρκία. Η προκλητικότητα της δεν έχει τέλος, καθώς με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν και χθες οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  Ομολογία προδοσίας
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, ο μοιραίος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προχώρησε σε μία καταφανέστατη ομολογία προδοσίας με μία δήλωση-σοκ για το Μνημόνιο του Καστελόριζου. Έξι χρόνια μετά την καταδικαστική εκείνη απόφαση, που οδήγησε τη χώρα σιδηροδέσμια στα χέρια της τρόικας, ο Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι όλοι γνώριζαν ότι το πρώτο Μνημόνιο δεν βγαίνει, ενώ αποκάλυψε ότι το deal με το ΔΝΤ κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2010 αλλά ανακοινώθηκε στους Έλληνες τον Απρίλιο του 2010».

ΕΘΝΟΣ: Νόμος και τάξη για τη δράση των ΜΚΟ
«Υποχρεώνονται να υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία με τα μέλη τους, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ελληνικό κράτος θα υποδεικνύει πού θα δραστηριοποιούνται και με ποιον τρόπο. Αυστηρός έλεγχος για όλα τα κονδύλια που παίρνουν από Ελλάδα και ΕΕ», γράφει η εφημερίδα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αναδιάταξη συνόρων με το «προσφυγικό» και άτακτη χρεοκοπία
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ένας είναι ο βασικός μας φόβος: μην τυχόν και η απόπειρα αυτή ισλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και διαμελισμού της εδαφικής επικράτειας της Ελλάδας συνδυαστεί με μία άτακτη πτώχευση-χρεοκοπία, δηλ. με στάση πληρωμών και ασύντακτη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη».

ΕΣΤΙΑ: Διασυρμός του Κοινοβουλίου



Η ΑΥΓΗ: Η Αθήνα τηρεί τα συμφωνηθέντα
H εφημερίδα γράφει για τη συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ: «Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η οποία κράτησε μία ώρα. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει τάχιστα προς το συμφέρον όλων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γαλλικό κλειδί για την αξιολόγηση
Όπως γράφει η εφημερίδα «ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο επέρριψε πάλι ευθύνες στο ΔΝΤ γιατί δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά και ο Φρανσουά Ολάντ επέμεινε ότι ισχύει η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλεμος νεύρων πριν από την Ουάσιγκτον
Σύμφωνα με την εφημερίδα «χαμηλό βαρομετρικό διαμορφώνεται μεταξύ Αθήνας και εταίρων, ενόψει των κρίσιμων επαφών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης, μετά την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σκηνικό πολέμου στην Ειδομένη
Όπως τονίζει η εφημερίδα «νέα επίδειξη σκληρότητας του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες. Εξοργισμένοι εκείνοι απάντησαν με πετροπόλεμο, ενώ στη μέση βρέθηκαν και πάλι οι άντρες των ΜΑΤ της Ελληνικής Αστυνομίας, που επεδίωκαν την οπισθοχώρηση των προσφύγων για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο «δωράκι» στο κεφάλαιο με απαλλαγή από πρόστιμα και τέλη
“Το ένα μετά το άλλο - και μάλιστα με διαδικασίες... «στη ζούλα» - φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα απανωτά «δωράκια» προς το μεγάλο κεφάλαιο - ενόψει και του «ψητού» (νέος «αναπτυξιακός νόμος» κ.ο.κ.), την ίδια στιγμή που ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση σε Ασφαλιστικό και λαϊκό εισόδημα με νέα φοροκαταιγίδα. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλεπόταν ότι οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, για λογαριασμό του «επενδυτή», απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων που προκύπτουν από αστική ευθύνη”, εξηγεί η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: Ικέτης στο Παρίσι
Η εφημερίδα τονίζει πως «ό,τι άρχισε πολύ άσχημα με την αμφιλεγόμενη υπόθεση των υποκλοπών συνομιλιών του ΔΝΤ, συνεχίστηκε με τη μεταμεσονύκτια ανακοίνωση της διακοπής των συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα. Ο Αλέξης Τσίπρας προσέφυγε λοιπόν στη διπλωματία της ικεσίας, καταφεύγοντας στον Φρανσουά Ολάντ».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Θέλει να μας τα κόψει σύριζα
«Η αίσθηση «επιθετικής» κλιμάκωσης που σηματοδοτεί το ταξίδι Τσίπρα (επιστρατεύοντας την πολιτική διαπραγμάτευση) και που έδωσε και η προαναγγελία της κατάθεσης δύο νομοσχεδίων στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα (συντάξεις και φόρος εισοδήματος) προσδίδουν δραματοποίηση στη διαπραγμάτευση, η οποία δημιούργησε ερωτήματα: Για το αν προηγήθηκε «ρήξη» με τους θεσμούς και αν η κυβέρνηση κινείται μονομερώς θέτοντας σε κίνδυνο συνολικά τη διαπραγμάτευση κατά το προηγούμενο της διαπραγμάτευσης του 2015 (ουκ ολίγοι μιλούν για deja vu, καθώς και πέρυσι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία έρχεται από στιγμή σε στιγμή και ότι γράφεται κ.λπ.). Ή αν ακολουθείται μια τακτική εσωτερικής κατανάλωσης προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ότι η μάχη για να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις δόθηκε, αλλά...», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νικήστε τον εθισμό στη ζάχαρη
Η εφημερίδα γράφει ότι «την ώρα που η παχυσαρκία σαρώνει όλον τον πλανήτη και ενώ όλοι γνωρίζουν η ζάχαρη πολύ απλά δεν κάνει καλό στην υγεία μας, οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Yale διαπίστωσε ότι η ζάχαρη είναι εξαιρετικά εθιστική, περίπου σαν ένα ναρκωτικό. Αλλά είναι δυνατόν να «σπάσουμε» αυτόν τον εθισμό»;

ESPRESSO: Γνωστή πορνοστάρ σε συμμορία ληστών
«Αναζήτησαν ερωτικές εμπειρίες με μελαχρινή «επαγγελματία» του είδους, πέρασαν παθιασμένες στιγμές μαζί της και τελικά βίωσαν την τρομακτική εμπειρία της ληστείας τέσσερις ευκατάστατοι Αθηναίοι - ένας 55χρονος στο Κολωνάκι, ένας 52χρονος στο Ψυχικό και δυο 25χρονοι γόνοι επιχειρηματικών οικογενειών στην παραλιακή», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Εκλογές Αλέξη αν συνεχίσουν τους εκβιασμούς οι τοκογλύφοι
Η εφημερίδα δίνει συμβουλές στον πρωθυπουργό: «Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τη θέση του ενημερώνοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει π Λαγκάρντ και κάποιοι αντιδραστικοί κύκλοι στην Ευρώπη. Άλλωστε ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη γιατί είναι εξαθλιωμένος από τα πειράματα των μνημονίων και εξαγριωμένος με τους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους πολιτικούς που τους παρέδωσαν τη χώρα», γράφει.

STAR PRESS: Στραγγάλισε την 4χρονη ανιψιά της

Η εφημερίδα αναφέρεται στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Μέγαρα, όπου μια 42χρονη στραγγάλισε την 4χρονη ανιψιά της κι έπειτα έκοψε τις φλέβες της, για να μην πάρει το αγγελούδι η φυσική του μητέρα -δηλαδή η αδελφή της!