Με κεντρικό ομιλητή τον Ιαβέρη, η ΟΑΣΙΣ, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: «Αλκοόλ και Οδήγηση  - Μια Επικίνδυνη Σχέση», την Παρασκευή 22 Απριλίου, στον χώρο της (Μοσκώφ 12 – περιοχή Δικαστηρίων).


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα για τα τροχαία «εγκλήματα» και θα παρουσιαστούν σοκαριστικά στοιχεία της μάστιγας, που είναι η κύρια αιτία θανάτου των νέων (16 - 25 ετών). Επίσης θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα διανεμηθούν τα φυλλάδια της ΟΑΣΙΣ: «Περί… μέθης» και «Αλκοολισμός».

Η ημερίδα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι με ενημέρωση σπουδαστών και μαθητών λυκείων, με προβολή βίντεο και ανοιχτή συζήτηση.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την εισήγηση του οδηγού αγώνων Ιαβέρη, στις 18:00 και την τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ιδρυτικού μέλους της ΟΑΣΙΣ. Επίσης θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Δ/ντης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Σουρβίνος, ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου Χάρης Θεοφράστου, ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, ο ψυχολόγος Άνθιμος Αρουτζίδης και μέλη της ΟΑΣΙΣ που υπήρξαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων & δυστυχημάτων.

Με δεδομένο πως πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών, στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για έναν «ακήρυχτο πόλεμο» που στοιχίζει χιλιάδες ζωές και αναπηρίες, κάθε χρόνο, στην πατρίδα μας.