[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δημοτικός σύμβουλος διαφωνεί με τον Μπουτάρη για το αεροδρόμιοΤη διαφωνία του, στην πρόταση του Μπουτάρη να κατασκευαστεί νέο αεροδρόμιο, για τη Θεσσαλονίκη, στα δυτικά, εξέφρασε μέσω Facebook, ο Γιάννης Δημαρέλος,
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Κυκλοφορίας.


Ο κ. Δημαρέλος είναι σύμβουλος της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Να τι έγραψε στο λογαριασμό του:

“Διάβασα ότι στην συνάντηση του ΤΑΙΠΕΔ με τους φορείς της πόλης, ο Μπουτάρης αναβίωσε την ιδέα για μεταφορά του αεροδρομίου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Διαφωνώ για ένα σωρό λόγους.

1) Είναι η λιγότερο σημαντική επένδυση που ζητάει η πόλη για το ρόλο της ως μεταφορικού κόμβου, ειδικά όταν αναφέρεται σε υποδομή που σήμερα έχει η πόλη. Δε νομίζω ότι η Fraport θα διαφωνήσει.

2) Τινάζει στον άερα την εξαρχής αχρείαστη επένδυση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου, για την εξυπηρέτηση των υπερατλαντικών πτήσεων. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό της αγοράς στις υπερατλαντικές πτήσεις. Η επέκταση του αεροδιαδρόμου, ήταν άλλη μία κίνηση που προέρχεται από το κόμπλεξ του συνδρόμου της συμπρωτεύουσας.

3) Είμαστε κοντά στο να καταστήσουμε σαφές σε Κυβέρνηση και Ευρώπη ότι το επόμενο αναγκαίο έργο που συνδέεται με τις επεκτάσεις του Μετρό, είναι η σύνδεση της γραμμής της Καλαμαριάς με το αεροδρόμιο της Μίκρας. Η μόχλευση ενός τέτοιου ζητήματος τώρα οδηγεί στο να μη γίνει τίποτα. Αν και στην Ελλάδα που ζούμε, το πιο πιθανό είναι να επεκτείνουμε, εν τέλει, το Μετρό μέχρι το αεροδρόμιο της Μίκρας και μετά να μεταφέρουμε το αεροδρόμιο.

4) Για πολλά ακόμα χρόνια, δυστυχώς ή ευτυχώς, το τουριστικό προϊόν που συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη είναι η Χαλκιδική, που εξυπηρετείται ιδανικά από το αεροδρόμιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαταραχθεί αυτή η σχέση. Θα ήταν πιο φρόνιμο, να διανοιχθεί η σύνδεση του αεροδρόμιου με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών μέχρι την Εγνατία Οδό, στο ύψος του Προφήτη. Που είναι και μελετημένη από την Εγνατία Οδό AE.”Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]