[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Επανεμφάνιση Σαμαρά στο... Χονγκ Κονγκ«Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» είπε o Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Ασιατικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ, ο Αντώνης Σαμαράς.


Πρόσθεσε ότι παρά τις δυσκολίες που περνάμε, είμαστε γνωστοί για την ικανότητά μας να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, να βγαίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι. Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην Ελλάδα, ασκώντας σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

«Σήμερα, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μείγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται "στην ίδια γραμμή". Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα», υποστήριξε, εξηγώντας ότι «οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για επικίνδυνο κατήφορο που πρέπει να σταματήσει. Πρέπει, τόνισε, να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα.

Ακόμη, αναφέρθηκε αναλυτικά σε στοιχεία της οικονομίας επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παραλάβαμε την οικονομία μας στην "εντατική" και δύο χρόνια αργότερα την είχαμε επαναφέρει πλήρως».

Σημείωσε ότι στα τέλη του 2014 όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά, αλλά, λόγω της προεδρικής εκλογής, η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 οι οποίες χάθηκαν. «Στους 15 μήνες που μεσολάβησαν από τότε, τα αποτελέσματα που έφερε η λαϊκίστικη συγκυβέρνηση είναι πλέον ολοφάνερα: Η οικονομία μας γύρισε από την ανάκαμψη στην ύφεση» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Κι ακόμα, επιπλέον όλων αυτών, αντιμετωπίζουμε τώρα πια και μια πολύ μεγάλη μεταναστευτική κρίση. Επειδή η νέα κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, έδωσε έξι μήνες άδεια παραμονής χωρίς όρους σε κάθε "παράτυπο επισκέπτη", κι έτσι κυριολεκτικά "προσκάλεσε" εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες να μπουν στην Ελλάδα "transit", καθοδόν προς άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]