Επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εξέδιδαν τιμολόγια, χρωστούσαν ασφαλιστικές εισφορές κι άλλες που απασχολούσαν εργαζόμενους με "μαύρα", εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη!


Όπως ανακοινώθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, στις 19 και 29-4-2016 σε διάφορες επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Τρεις επιχειρήσεις εμπορίας αλιευμάτων δεν είχαν εκδώσει τιμολόγια για 64 παραλαβές εμπορευμάτων συνολικής αξίας 4.721 ευρώ.
Πέντε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις σε τέσσερις περιπτώσεις, για είδη συνολικής αξίας 229,75 ευρώ. Επίσης, βρέθηκαν να εργάζονται τρεις υπάλληλοι χωρίς να εμφανίζονται στους πίνακες προσωπικού, ενώ σε 13 περιπτώσεις δεν είχαν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές.
Σε μία εταιρία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, διαπιστώθηκαν ότι δύο εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού καθώς επίσης προέκυψαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.