Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (OΛΘ) ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).


Χαιρετίζοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο Σύνδεσμος επισημαίνει την ανάγκη υποβολής των δεσμευτικών προσφορών το αργότερο έως τον Ιούλιο του 2016, ενώ τονίζει ότι «η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά, με άμεσο κίνδυνο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να απειλείται με μαρασμό».

«Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επείγουν» υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ και συνεχίζει: «Θα πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση για την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε διεθνή πάροχο που θα προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις και θα προσελκύσει διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές. Διαφορετικά θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για το λιμάνι Θεσσαλονίκης, το οποίο θα απαξιωθεί πλήρως και θα παραμείνει, συνεχώς αποδυναμωμένο, ένα περιφερειακό λιμάνι ήσσονος σημασίας για τη Μεσόγειο».

Σημειώνει μάλιστα, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια της Βόρειας Ελλάδας, και δη της Θεσσαλονίκης, να εδραιωθεί ως οικονομικό σταυροδρόμι στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία των επιχειρήσεών της περιοχής, εξαγωγικών και μη.

«Η ανάπτυξη του λιμανιού θα αλλάξει την μελλοντική οικονομική ιστορία της περιοχής. Διότι δεν υπάρχει άλλο λιμάνι με τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα και την ενδοχώρα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που φτάνει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» καταλήγει σχετικά.