Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη ΘεσσαλονίκηΗ τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙ (31ων) Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει για την οργάνωση του χώρου, με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει και με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετακινείται και γίνεται δεκτή με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί αντικείμενο Παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ενώ η αντίστοιχη τελετή μεταδίδεται από διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επισημαίνεται ότι η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αριθμός των λαμπαδηδρόμων που αναλογεί σε κάθε δήμο και το τμήμα της διαδρομής που διανύει κάθε αθλητής, καθορίζονται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σχόλια