Με γκολ από στημένη φάση και με μια αμφισβητούμενη, ο Ολυμπιακός προηγείται 0-2 του Ηρακλή, που πάλι έδειξε μεγάλες αδυναμίες.


Όταν δυσκολεύεσαι τόσο πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά, απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός. Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε να δημιουργήσει στο α μέρος, ενώ και στην άμυνα είχε κενά.

Πάντως, το 0-2 είναι... μαγική εικόνα: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-1 με απευθείας χτύπημα φάουλ στο οποίο ο Περνίς φέρει μεγάλη ευθύνη, ενώ το 0-2 έρχεται με σέντρα... εκτός γηπέδου. Ο Φορτούνης, που γυρίζει για την κεφαλιά του Ιντέγε, δεν έχει προλάβει τη μπάλα, αλλά ο βοηθός... δεν το είδε.

Στο τέλος, μάλιστα, είδαμε... νέους κανονισμούς ποδοσφαίρου: Σε έξοδό του ο Ρομπέρτο διώχνει με γροθιές και καταλήγει πάνω στον Ζιαμπάρη. Ο διαιτητής, αντί να δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι (ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν έχει πρόθεση για τον παίκτη, αλλά για την μπάλα), σταματά τον αγώνα, τιμωρεί τον Ρομπέρτο με κίτρινη και δίνει... οφσάιντ υπέρ του Ολυμπιακού, για να συνεχιστεί το παιχνίδι! Βοηθός είναι ο Κουρέντας, που δεν είδε το άουτ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Τέτοιοι διαιτητές, που δε βλέπουν τη μπάλα όταν βγαίνει άουτ και σφυρίζουν έτσι, είναι επικίνδυνοι!

Εν κατακλείδι, ο Ηρακλής βελτίωσε πολύ την εικόνα του στο β' μέρος και απείλησε με τρεις κεφαλιές τον Ρομπέρτο, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του σκορ, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από το α μέρος με μια στημένη φάση κι ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει...

Pre Game

Για το γόητρο παίζουν, ουσιαστικά, σήμερα, στο Καυτανζόγλειο, Ηρακλής και Ολυμπιακός. Ο μεν πρώτος δεν κινδυνεύει στη θέση που βρίσκεται, αλλά ούτε φαίνεται να διεκδικεί, ενώ ο δεύτερος έχει πάρει το πρωτάθλημα προ πολλού.



Όπως, όμως, και να το κάνουμε, μια νίκη σε τέτοιο ντέρμπι είναι νίκη που μετράει, σε αυτόν τον εξ αναβολής αγώνα για την 25η Αγωνιστική.

H ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Γκολ: - / 12' Ντουρμάζ, 44' Ιντέγε
Δοκάρια : - / -

Διαιτητές :  Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Ευθύμιος Κουρέντας, Παναγιώτης Κασσαβέτης, 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Κίτρινες: 68' Ζιαμπάρης / 30' Μποτία, 63' Μιλιβόγιεβιτς, 90' Ρομπέρτο
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:
Ηρακλής(Παπαδόπουλος): )Περνίς, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Στάμου(78' Καραγκούνης), Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πασάς(61' Περόνε), Μοντέιρο, Ρομάνο(80' Λεοζίνιο), Βέλλιος.
Στον πάγκο οι: Γιαννίκογλου, Περόνε, Ζαμπάζης, Πουρτουλίδης, Λεοζίνιο, Μπουλούτ, Καραγκούνης.
Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Φουστέρ(70' Ερνάνι), Ντουρμάζ(76΄ Πάρντο), Μαζουάκου, Ζντίελαρ(58' Κασάμι), Φορτούνης, Ιντέγε.
Στον πάγκο: Καπίνο, Κασάμι, Πουλίδο, Σιόβας, Ερνάνι, Πάρντο, Σεμπά.

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό