Μετά από καταγγελία που έγινε τον Φεβρουάριο από εταιρία κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή δώδεκα συσσωρευτών τηλεπικοινωνιακού υλικού από το σταθμό βάσης της στην περιοχή του Βαθύλακου,
αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν μετά από έρευνες στις εγκαταστάσεις άλλης εταιρίας, με δραστηριότητα την εμπορία και ανακύκλωση σιδήρων και μετάλλων.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους χώρους της εταιρίας, όπου βρέθηκαν συνολικά 126 συσσωρευτές τηλεπικοινωνιακού υλικού, μεταξύ των οποίων και οι αφαιρεθέντες από τον Βαθύλακο. Από τους υπόλοιπους συσσωρευτές, προέκυψε ότι, επιπλέον δώδεκα αφαιρέθηκαν από την ίδια εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ενώ 102 ανήκαν σε διαφορετική εταιρία παροχής κινητής τηλεφωνίας και εκλάπησαν κατά το προηγούμενο έτος.

Δράστες δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 49 και 41 ετών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκτελούσαν εργασίες για την τοποθέτηση κεραιών για τις προαναφερόμενες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προέβαιναν στην κλοπή των συσσωρευτών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Η δικογραφία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.