Δεν πρόλαβε να ανοίξει το Taxisnet και... η ροή φορολογικών δηλώσεων σταμάτησε. Οι λογιστές και φοροτεχνικοί απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων!


Με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται για τις αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές που έρχονται, ουσιαστικά καταργούν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Οι λογιστές συγκεντρώθηκαν, σήμερα το πρωί, μπροστά από το υποκατάστημα Τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονταν επειδή, όπως υπογραμμίζουν, οι αλλαγές αυτές εξαθλιώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τον κλάδο τους. 

"Εκτός των άλλων, οι συνεχείς αλλαγές στο σύστημα, δε μας αφήνουν να κάνουμε σωστή δουλειά. Μέχρι να συνηθίσουμε το ένα, παύει να ισχύει και ισχύει το άλλο", έλεγαν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών(ΕΦΟΕΘ Γιάννης Δόβελος, τόνισε χαρακτηριστικά: "Αν περάσει το Φορολογικό όπως προτείνεται, θα εξαφανίσει όλες τις ΜμΕ.. Θα καταλήγει στο κράτος το 70% και πλέον του εισοδήματός τους".

Αλλά και ο Χρ. Μάμαλος, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Μακεδονίας, υπογράμμισε: "Δεν αντέχουμε άλλο. Πρέπει να υπάρξει παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για ένα τρίμηνο και οι παρατάσεις να είναι νόμιμες κι όχι σιωπηρές. Να αποσυρθούν τα μέτρα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, αφού δεν τα αντέχει η κοινωνία".

Λογιστές και φοροτεχνικοί θα πραγματοποιήσουν, στις 18 Απριλίου 2016 νέα σύσκεψη, για να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν στα γραφεία τους, ή θα παρατείνουν την αποχή τους.