[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Η συμφωνία που δεν ήρθε και το ασφαλιστικό που μόνον ασφαλιστικό δεν είναι, φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
Αναλυτικά:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «όλες οι πληροφορίες τόσο από το κυβερνών κόμμα, όσο και από το εξωτερικό οδηγούν στο εξής συμπέρασμα... Πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Είτε αυτές είναι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το οποίο αυτή την φορά, ΟΝΤΩΣ θα αφορά την παραμονή μας ή όχι στο ευρώ. Είτε είναι η διενέργεια πρόωρων εκλογών...»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Διαλύεται το σύμπαν".
Η εφημερίδα γράφει ότι "διαλύεται το "σύμπαν" καθώς η διαπραγμάτευση τινάζεται άλλη μια φορά στον αέρα, το κρίσιμο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Μνημονίου ακυρώθηκε και οι επικεφαλής των δανειστών αποφάσισαν να αναχωρήσουν από την Αθήνα και να επιστρέψουν (άνευ απροόπτου) μετά το Πάσχα".

ΕΘΝΟΣ: "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια πολιτική απόφαση της Ευρώπης, που δεν θα αγνοήσει τα θετικά στοιχεία της έκθεσης της Eurostat για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, αντικρούοντας τις ακραίες απαιτήσεις για τη νομοθέτηση περαιτέρω μέτρων του ΔΝΤ, προσβλέπει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη ματαίωση του σχεδιασμού για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:  ΗΠΑ-Αγγλία φοβούνται χάος στην Ελλάδα τον Ιούνιο με Πούτιν
«Οι Ευρωπαίοι αρρωσταίνουν και μόνο στο άκουσμα έλευσης Πούτιν στην Αθήνα Η έλευση Πούτιν στην Ελλάδα έχει σημάνει "κόκκινο συναγερμό" στα κέντρα εξουσίας όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Δηλαδή, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπρος μνημόνιο και πίσω κάλπες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές. Μετά το χθεσινό νέο αδιέξοδο και μπροστά στο επερχόμενο ναυάγιο , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει σήμερα με τον κ. Τουσκ και θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου κατά τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου".

ΕΣΤΙΑ: "Ένατος χρόνος συνεχούς υφέσεως".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον Μάιο του 2010 η Ελλάς διήνυε τον τρίτο συνεχή χρόνο υφέσεως της οικονομίας. Εκείνη την περίοδο, αποκλεισμένη ουσιαστικά από τις διεθνείς αγορές, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Κομισσιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ώστε να δανείζεται μέσω ενός νεοπαγούς "μηχανισμού στηρίξεως".Το κείμενο αυτό προέβλεπε ότι "η πραγματική ανάπτυξις του ΑΕΠ θα περιορισθεί σημαντικά το 2010-2011 και έπειτα θα ανακάμψει σταδιακώς".

Η ΑΥΓΗ: "Τσίπρας: Τιμήστε την υπογραφή σας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τείχος στις κατά συρροήν και κατά σύστημα αξιώσεις του ΔΝΤ, που τορπιλίζουν την εξέλιξη τις διαπραγμάτευσης και την ομαλή εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, βάζει ο πρωθυπουργός θέτοντας την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών προ των ευθυνών της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αδιέξοδο: έκτακτη σύνοδο κορυφής ζητάει ο Τσίπρας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην απόφαση να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής, με τηλεφωνική επικοινωνία και επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ, οδηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιμονή των δανειστών να προαποφασιστούν συγκεκριμένες περικοπές στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων εφόσον το 2018 δεν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η σκιά του 2015 στη διαπραγμάτευση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης θα ζητήσει σήμερα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται και πάλι σε οριακό σημείο, θυμίζοντας έντονα το καλοκαίρι του 2015".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Και νέα κέντρα προσφύγων στα δυτικά
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «οι δήμαρχοι Δέλτα και Ωραιοκάοτρου ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, για να υπάρξει ισομερής κατανομή προσφυγικού πληθυσμού στο νομό. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η δυτική Θεσσαλονίκη υφίσταται ήδη πολύ μεγάλη επιβάρυνση, καθώς μαζί με το κέντρο στα Διαβατά και τους δύο ακόμη χώρους, που ετοιμάζονται σε Λαγκαδά και Βόλβη, θα επιφορτιστεί συνολικά με πέντε κέντρα για την εγκατάσταση προσφύγων, ενώ στην ανατολική πλευρά της πόλης δεν λειτουργεί καμία τέτοια δομή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι σε θέση μάχης απέναντι στο νόμο-λαιμητόμο".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πρώτη, άμεση και μαζική απάντηση, μετά την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έδωσαν χτες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος, με το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα . Αντίστοιχο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι εξυπνάδες πληρώνονται".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγει νέος κύκλος παρατεταμένης αβεβαιότητας μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση, ενώ έχει φθάσει κοντά σε συμφωνία για το πακέτο των 5,4 δισ. φαίνεται πως αδυνατεί να βρει λύση για το λεγόμενο τέταρτο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. που απαιτεί η τρόικα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτη γονιδιακή θεραπεία αντιγήρανσης
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Elizabeth Parrish, διευθύνων Σύμβουλος της ιατρικής εταιρείας BioViva, έβαλε σε εφαρμογή μια νέα γονιδιακή θεραπεία το περασμένο έτος και ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έρχονται».

ESPRESSO: Μεγάλο όνομα σε κύκλωμα μοντέλων
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα νήματα του κυκλώματος, το οποίο εκτός από την Ελλάδα είχε απλώσει τις «δουλειές» του και στην Ευρώπη με συνολικά πέντε γραφεία (!), φέρεται ότι κινούσε Έλληνας επιχειρηματίας, ωστόσο ρόλο «κλειδί» είχε ένας πασίγνωστος μάνατζερ με μεγάλο όνομα στον χώρο των celebrities».

Kontranews: "Η Φώφη μπαίνει στην κυβέρνηση! Ίσως και ο Σταύρος. Πάμε για σαρωτικό ανασχηματισμό".
Σύμφωνα με "πληροφορίες της εφημερίδας από αξιόπιστες πηγές, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, αναμένεται ο Πρωθυπουργός να προτείνει στην Φώφη Γεννηματά να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα προ προσκλητήριο να αφορά και τον Σταύρο Θεοδωράκη".

STAR PRESS: Άφαντος ο φάκελος που «καίει» τo σατανικό ζευγάρι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Κωστή Πολύζου και του πατέρα του. Μετά την προφυλάκιση του σατανικού ζεύγους, οι συγγενείς ζήτησαν να ανοιχτεί και ο φάκελος του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο, στις 7 Απριλίου 1997. Ο ιατρικός φάκελός του όμως, στον οποίο αναφέρονται και τα αίτια του θανάτου του, δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, γιατί, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, έχει καταστραφεί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάσχα χωρίς ανάσταση για την ελληνική οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "χάθηκε και η προθεσμία του Πάσχα των Ορθοδόξων για την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών, καθώς ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ η ματαίωση του έκτακτου Eurogroup, το οποίο υπό άλλες συνθήκες, θα έκλεινε τον κύκλο της 1ης αξιολόγησης του προγράμματος και θα άνοιγε τον κύκλο της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνη εμπλοκή. Ακυρώθηκε το έκτακτο Eurogroup".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε οριακό σημείο κινείται η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Αργά χθες το βράδυ ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεδριάσει, αύριο εκτάκτως το Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για το έκτακτο προληπτικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ, που εξελίχθηκε στο μεγάλο "αγκάθι" της διαπραγμάτευσης. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει σήμερα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, επιχειρώντας να μεταφέρει το θέμα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]