Κύκλωμα Ρομά, που έκλεβαν αυτοκίνητα, τα διέλυαν και τα συναρμολογούσαν εκ νέου, ή τα πουλούσαν για ανταλλακτικά, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες είναι έξι Ρομά, ηλικίας 26, 24, 24, 22, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εμπρησμού, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφίας. Δεν συνελήφθησαν, καθώς απαιτείται ένταλμα για κάτι τέτοιο.

Οι έξι κατηγορούνται ότι, μαζί με συνεργούς τους, έκλεψαν συνολικά 21 αυτοκίνητα (τα οκτώ ήταν επιβατηγά και τα υπόλοιπα φορτηγά) συνολικής αξίας 210.000 ευρώ, τα πήγαν σε μηχανουργείο στην περιοχή Αγίας Σοφίας Διαβατών κι εκεί, ή τα πουλούσαν, ή τα διέλυαν, για να συναρμολογήσουν άλλα, ή για να πουλήσουν τα ανταλλακτικά. Η δράση της σπείρας των κλεφτών αυτοκινήτων προσδιορίζεται από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016.

Για να πάνε στα σημεία όπου εντόπιζαν τα αυτοκίνητα και να τα κλέψουν, χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα Ι.Χ., ώστε να μπερδεύουν τις αρχές.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών συνεχίζονται.