Προσφυγικό, φορολογικό και ασφαλιστικό είναι τα θέματα που επιλέγουν, σήμερα, για βασικά, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «κεντρικό ρόλο είχαν στελέχη του ISIS που ζούσαν στη Νορβηγία, αλλά και στην Ιταλία, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονταν πολλές φορές τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, καταγράφτηκαν δύο συνεργάτες του καθοδηγητή που έκαναν επισκέψεις στην Ελλάδα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Έρχονται πλειστηριασμοί για 5.000 ακίνητα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οπισθοχώρησε και δέχεται να μπορούν να πωληθούν στα «κοράκια» επιχειρηματικά δάνεια 100.000 ευρώ και άνω, τα δάνεια των ελευθέρων επαγγελματιών από 75.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια από 5.000 ευρώ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ουαί υμίν, Γερμανοί και Φαρισαίοι!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η καταιγίδα των αποκαλύψεων για τα Panama Papers, που αγγίζουν πολλούς ηγέτες του πλανήτη, πλέον "ακουμπά" και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τον άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, την ώρα που κουνούσε το δάχτυλο στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους ζητώντας τήρηση των νόμων και των συμφωνιών φρόντιζε να καλύπτει τους φοροφυγάδες».

ΕΘΝΟΣ: «Παιχνίδια φωτιάς με τους πρόσφυγες»
Η εφημερίδα σημειώνει: «περιορισμένες είναι οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε επισήμως η εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης- Άγκυρας για το Προσφυγικό. Την ίδια ώρα, ασφυξία επικρατεί στο Ελληνικό, με τη διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «400.000 στη σύνταξη πριν τα 62»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σύνταξη πριν τα 62 «κλειδώνουν» πάνω από 400.000 ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, έχουν τις προϋποθέσεις για να θεμελιώσουν δικαίωμα εξόδου με τα μεταβατικά όρια ηλικίας, στην πενταετία 2016-2021, με 20 έως 37 χρόνια ασφάλισης».

ΕΣΤΙΑ: «Πορώδη τα σύνορα της Χώρας»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το πρώτο και βασικό στοιχείο της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Δίκαιο, όπως διδάσκονται στα πρώτα ήδη μαθήματα οι φοιτητές της Νομικής, είναι ο σεβασμός των συνόρων. Η παρούσα κυβέρνησις φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει τα στοιχειώδη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Έξτρα μνημόνιο για το χρέος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα ακόμα μνημόνιο, το τρίτο σε διάστημα οκτώ μηνών, θα πρέπει να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Θα περιλαμβάνει «πακέτο» μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα συνδέονται με την αναδιάρθρωση του χρέους, θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χημικά στους πρόσφυγες της Ειδομένης
Η εφημερίδα, αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια στα σύνορα, υπογραμμίζει: «Το γύρο του κόσμου κάνουν από χθες το πρωί οι συγκλονιστικές εικόνες από τον καταυλισμό της Ειδομένης όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ έκαναν εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης εναντίον προσφύγων, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, που μιλά για απουσία της κυβέρνησης. Αλαλούμ στο Μαξίμου, με τον Καμμένο να υποστηρίζει πως ουδέποτε οι αστυνομικοί της γείτονος πέρασαν εντός ελληνικού εδάφους και τον Κοτζιά να κάνει δύο διαβήματα προς την ΠΓΔΜ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η χώρα της αγωνίας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε κλοιό αβεβαιότητας κινείται η χώρα. Ανοικτά μέτωπα παντού και η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό της, αδιαφορώντας για τη δραματική τροπή των εξελίξεων. Από το Προσφυγικό ως την αξιολόγηση και τον τραγέλαφο με τις ιδιωτικοποιήσεις».

ESPRESSO: Ποιοι εξαφάνισαν 21χρονο μουσικό
«Έπειτα από έρευνες που κράτησαν 20 ολόκληρους μήνες, παίρνει επιτέλους τον δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση-θρίλερ με την εξαφάνιση του 21χρονου μουσικού Τάκη Βαζακόπουλου από τη Σαντορίνη. Οι αρχικές ενδείξεις που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί μετατράπηκαν σε αποδείξεις και η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα Νάξου, που αναμένεται να ασκήσει διώξεις», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Άρπαξαν 8,5 εκ. από το ALTER και τα έστειλαν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία»
Η εφημερίδα γράφει ότι «από το 2003 γράφουμε και φωνάζουμε ότι έπεφτε πολύ κλέψιμο στο ALTER, μέχρι και σε ωριαία εκπομπή βγήκαμε και ζητήσαμε να διενεργηθεί έλεγχος στα οικονομικά του καναλιού, αλλά δυστυχώς η φωνή μας καλυπτόταν από τους πολιτικούς που λάδωναν οι τότε ιδιοκτήτες του ALTER Θανάσης Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης».

STAR PRESS: Τον έφαγε ο κολλητός του
Στην υπόθεση της Σαντορίνης αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα, χρησιμοποιώντας το ρεπορτάζ της εκπομπής Φως Στο Τούνελ, όπου επισημάνθηκε ότι φίλος του 21χρονου μουσικού από τη Σαντορίνη είχε βάλει αγγελία να πουλήσει το Ι.Χ. του, το οποίο είχε γίνει άφαντο μαζί με τον νεαρό μουσικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Λύση χωρίς ελάφρυνση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «αρκετά αισιόδοξος» ότι οι δανειστές θα καταλήξουν εντός των επόμενων εβδομάδων σε μια λύση για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας όμως ότι η λύση δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους».