Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, είχαν, σήμερα, οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών, για το Ασφαλιστικό. Τα όσα διαμείφθηκαν θα συζητηθούν, αύριο, σε ειδική συνεδρίαση.


Αύριο Μ. Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων για να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η απεργία των Δημοσιογράφων συζητήθηκε, σήμερα, "με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της", όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, "η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις". Μάλιστα, καλεί τα μέλη να εκδηλώσουν τον αγωνιστικό τους παλμό "σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις".

Η απεργία θα συνεχιστεί ως τις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.