Φοροποακέτο, ΔΝΤ και σκάνδαλα φιγουράρουν στα βασικά θέματα των σημερινών πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Όλες οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ και Κοινωφελούς Εργασίας.
Χρηστικό και το σημερινό θέμα της εφημερίδας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:  Εξαφανίζονται μέσα στις πόλεις
Η εφημερίδα γράφει για τους πρόσφυγες ότι “χθες το μεσημέρι στην πύλη Ε-3 (σ.σ. του ΟΛΠ) μοιράστηκε από κάποιους «αλληλέγγυους» φυλλάδιο στα Αγγλικά, με το οποίο ενημέρωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι «θα παλέψουν μαζί τους για το άνοιγμα των συνόρων και για την απόσυρση της ρατσιστικής συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας» και τους καλούσε να ζητήσουν άσυλο και να αρνηθούν τη μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απειλούν δικαστές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εδώ και καιρό προαναγγείλει αποκαλύψεις. Χθες έκανε πράξη την υπόσχεσή του!. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και ενώ η αντιπολίτευση σε πλήρη σύμπνοια προσπαθούσε να τον εμφανίσει ως κατηγορούμενο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές που παρεμποδίζουν τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και παραπέμπουν σε μεθόδους μαφίας».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν στόχο τα αναπηρικά επιδόματα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «στο… μάτι έβαλαν οι δανειστές, προεξάρχοντος του ΔΝΤ, τα προνοιακά επιδόματα που εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρίες στη χώρα. Πιέζουν για να γίνουν μεγάλες περικοπές στις δαπάνες και να επαναξεταστούν οι δικαιούχοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Καταργήθηκε» ο θρησκευτικός όρκος στο στρατό!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «είναι απίστευτο, αλλά για πρώτη φορά, (γιατί το επέτρεψαν όμως;) ορισμένοι στρατιώτες, δήλωσαν ...άθεοι και επέτυχαν να ΜΗΝ δώσουν θρησκευτικό όρκο, αλλά έδωσαν... πολιτικό! Ως "συνήθως", η είδηση... "χάθηκε"! Οι γονείς όμως που ήσαν παρόντες, για να καμαρώσουν τα παιδιά τους, έμειναν με τον προβληματισμό, αλλά και την πολύ πικρή γεύση του συμβάντος αυτού...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Το ΔΝΤ μένει, πάρτε κι άλλα μέτρα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε για «μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί με νέες μεταρρυθμίσεις. Η Καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό Μνημόνιο και απέρριψε τη διαγραφή χρέους. Σε βέρτιγκο το Μαξίμου από τις δηλώσεις Σταθάκη».

ΕΣΤΙΑ: «Το παρακράτος των «αλληλέγγυων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εάν ετίθετο στην σημερινή εποχή το κρίσιμο ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», η απάντησις θα προέκυπτε αβιάστως. Οι γνωστοί-άγνωστοι της «αλληλεγγύης» οι αρχιτέκτονες του εποικισμού της Ελλάδος από το Ισλάμ, οι δογματικοί της ελευθεριακής Αριστεράς, που προκρίνουν την ανομία, χαρακτηρίζοντας την ανοχή και φιλοξενία».

Η ΑΥΓΗ: "Κύριοι, σας βλέπουν"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : "την ώρα που ο Παπασταύρος, στενός συνεργάτης του Σαμαρά και συνεταίρος της συζύγου του Μητσοτάκη, εντοπίζεται και στα έγγραφα του Παναμά, "Τα Νέα" στήνουν ανύπαρκτο θέμα με το πόθεν έσχες του πρωθυουργού, το οποίο "τροφοδοτείται" απο τη Ν.Δ.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αυτές, αυτός και τα πειστήρια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δύο κυρίες Αν. Μέρκελ και Κρ. Λαγκάρντ, παρουσία του Π. Τόμσεν, συμφώνησαν στο Βερολίνο ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Όσο για τη διαρροή από τα WikiLeaks της γνωστής πλέον συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, φαίνεται να συμφώνησαν ότι η υποκλοπή έγινε από την Αθήνα. Η ΑΔΑΕ, πάντως, καλεί όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μέρκελ, Λαγκάρντ αυξάνουν την πίεση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έστειλαν χθες η καγκελάριος Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε Θέρμη - Βόλβη δύο νέα κέντρα προσφύγων
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «σε εκτάσεις των δήμων Θέρμης και Βόλβης φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε δύο κάμπιγκ στο δήμο Θερμαϊκού, τα οποία μάλλον θεωρούνται ακατάλληλα, και μία έκταση στο δήμο Θέρμης. Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο υπουργός επισκέφθηκε την έκταση 500 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή "Τσαΐρια", δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ. Ο Θ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Δ. Βίτσα για τους λόγους που ο χώρος προσφέρεται για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, ενώ του ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης έλαβε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σχεδόν ομόφωνη απόφαση για τον ίδιο χώρο. Το δεύτερο κέντρο θα δημιουργηθεί στο παλιό εγκαταλειμμένο σχολείο στο Βαγιοχώρι Βόλβης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "υποδέχονται τη μεγάλη πορεία απο την Πάτρα στην Αθήνα που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας ενάντια στην ανεργία, για μέτρα προστασίας των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα"

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι εταιρείες του Τσίπρα και η αλήθεια»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην «Αγνάντι ΟΕ» μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Πρόκειται για το ιδιωτικό συμφωνητικό που συνήφθη στις 11/1/2010 μεταξύ των αρχικών εταίρων –Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου – και της αδελφής του Πρωθυπουργού, Ζαννέτ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υπερτροφή χαρίζει χρόνια ζωής και υγεία
“Αν θέλετε να κάνετε καλό στην υγεία μη ψάχνετε πολύ μακριά: η απάντηση βρίσκεται στα μικρά μπλε φρούτα! Τα βατόμουρα είναι «φορτωμένα» με χημικές ενώσεις ωφέλιμες για την υγεία. Από την επιβράδυνση της γήρανσης και την προστασία από την καρδιοπάθεια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, οι ευεργετικές ιδιότητες των βατόμουρων έχουν αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες”, γράφει στο βασικό της θέμα η εφημερίδα.

ESPRESSO: «Βόμβα» στο Ι.Χ. της Πολλάτου
Στο ατύχημα με την πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής που έγινε πριν δυο χρόνια αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει ότι «τα συμπεράσματα του πολυσέλιδου πορίσματος-καταπέλτη, που συνέταξε ο διορισμένος από την οικογένεια πραγματογνώμονας, για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτήθηκαν διετής έρευνα και δεκάδες τεστ, «δείχνουν» ως υπαίτιες για τον θανάσιμο τραυματισμό της Αννας Πολλάτου τις τεχνικές αστοχίες του αυτοκινήτου, πράγμα που δίνει στην οικογένειά της το δικαίωμα να αναζητήσει ποινικές και αστικές ευθύνες. Τις επόμενες εβδομάδες, οι συγγενείς της θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κατασκευάστριας εταιρίας και στη συνέχεια θα προσφύγουν με αγωγή στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη».

KONTRA NEWS: «Και άλλο αίμα ζητάνε να πιούν Μέρκελ- Λαγκάρντ»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε νέο κύκλο εκβιασμών σε βάρος του λαού και της χώρας επιδίδονται οι ξένοι τοκογλύφοι. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο Βερολίνο Μέρκελ, Λαγκάρντ και Τόμσεν διαμόρφωσαν κοινό μέτωπο απαιτώντας τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων».

STAR PRESS: Βόμβα το αυτοκίνητο της Πολλάτου
Η εφημερίδα αναφέρεται στο τροχαίο με θύμα την πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, που έγινε πριν δύο χρόνια και γράφει ότι το πόρισμα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα επιρρίπτει ευθύνες για το θάνατό του στην κακή κατασκευή του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το πλήρες φορο-πακέτο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δέκα μέτρα στην έμμεση φορολογία και δύο που αφορούν το σκέλος των δαπανών, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει το τρίτο σχέδιο που υποβάλλεται από την κυβέρνηση στους θεσμούς, προκειμένου να κλείσει ο «λογαριασμός» των 5,4 δισ. ευρώ της τριετίας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η μεγάλη φυγή»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « «μορφή χιονοστιβάδας» τείνει να λάβει η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία ανάκαμψης και τις προοπτικές της χώρας. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Endeavor Greece, τέσσερις στις δέκα εταιρείες εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό».