[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την απεργία των δημοσιογράφων


Συνεχίζεται η απεργία των δημοσιογράφων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στηρίζουν οι Ενώσεις σε όλη τη χώρα.


Σήμερα κυκλοφόρησαν οι Κυριακάτικες εφημερίδες, καθώς χθες δεν υπήρχε απεργία στα έντυπα. Ως τώρα, παρά την απεργία, υπάρχουν sites που βάζουν ειδήσεις άσχετες με το απεργιακό και το ασφαλιστικό, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, η απεργία τηρείται στα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ενώ κάποια γραφεία Τύπου εξέδωσαν Δελτία, με εργαζόμενους μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα κυκλοφόρησαν.

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ διαπιστώνει πως η απεργία προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:

"Άρχισε στις 6 το πρωί και συνεχίζεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους. 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα.
Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν για αύριο σε συνάντηση και τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.
Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα.
Αγωνιζόμαστε για:
• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]