Διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποφσκι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αλλά (υποτίθεται ότι) δε συζητήθηκε το θέμα των κλειστών συνόρων.


Όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της γειτονικής χώρας, για τη διασυνοριακή συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα της συζήτησης των δύο υπουργών κάλυψε θέματα που αφορούν στις διμερείς, πολιτικές και οικονομικές, σχέσεις, στην πορεία υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις πολιτικές διαβουλεύσεις, καθώς και στα προβλήματα της περιοχής.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κοτζιάς μιλώντας σε δημοσιογράφους, στις 25 Απριλίου πρόκειται να μεταβεί στα Σκόπια ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής, για τον τρίτο γύρο συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, που είναι μία πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς, στα ένδεκα μέτρα που ήδη έχουν συμφωνηθεί αναμένεται να προστεθούν και νέα που αφορούν σε κοινές δράσεις για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων.

Από το τηλεγράφημα του Πρακτορείου φαίνεται πως δεν έγινε καμία κουβέντα για τα κλειστά σύνορα στην Ειδομένη και τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής. Εμείς, πάλι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κουβέντα έγινε, αλλά λύση δεν προέκυψε. Ούτε, καν, προσωρινή.