Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατήγγειλε για επικοινωνιακά παιχνίδια και ότι «έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα
«απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη Ν.Δ.», η οποία έχει στόχο να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.


Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ικανοποιημένος από την οργάνωση των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών και την υψηλή συμμετοχή και παράλληλα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Είμαστε σε μια καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε μια πολύ προβληματική συγκυρία για τον τόπο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε καταφέρει μια σημαντική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μονίμως θα διευρύνεται. Η κατάσταση, όμως, στην κοινωνία είναι δραματική. Την ίδια στιγμή, ενώ οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν και γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς απαντούμε με ευθύνη, αλλά και με μαζική συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης είπε ότι το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία έχει πολύ σημαντική απήχηση, όπως είχε και η ανοικτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες για την υποστήριξη της ομάδας προγράμματος στην οποία ανταποκρίθηκαν πάνω από 700 άτομα.

«Η δράση "συμμετέχω", που ανακοινώνεται σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας κυβέρνησης η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, σε όλες και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια. Αυτό είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας μας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.