Τα φορολογικά, παίρνουν, σήμερα, τη θέση τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Σταυρώνονται οι Έλληνες πριν από το Πάσχα
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι το Πάσχα, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών και του ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπάρχει συνολική συμφωνία πακέτο που θα συμπεριλαμβάνει το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια, όπως και τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις. Για τα «κόκκινα» δάνεια όμως η απόσταση μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών θεωρείται τεράστια».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χλιδή στη Νέα Υόρκη για τον Φίλη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Μεγαλεία! Φιλοξενούμενοι (συν γυναιξί) του Ιδρύματος Ωνάση ο υπουργός Παιδείας και ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς. «Πρώτη φορά Αριστερά» σε πτήση business class της British Airways! Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο «Lotte Palace» (με υπέροχη θέα στους ουρανοξύστες) για και βόλτες με… λιμουζίνες».

ΕΘΝΟΣ: «Σοκ και δέος στο νέο δόγμα της Εφορίας»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ψηφιακό φακέλωμα σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές. «Πόθεν έσχες» για τραπεζικούς λογαριασμούς και πληρωμή δανείων. Εισβολή σε ηλεκτρονικά καταστήματα και Facebook. Αυτόματες κατασχέσεις μετοχών, αμοιβαίων, θυρίδων και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατηγοί και ιεράρχες ήσαστε υπεύθυνοι
Η εφημερίδα γράφει: «Επικίνδυνα σημεία των καιρών! Αρχιεπίσκοπος χωρίς το Σταυρό, σύμβολο της Πίστεώς μας και Στρατηγοί χωρίς τη Γαλανόλευκη στις στολές τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αύξηση ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές τέλος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σχέδιο για νέες επιβαρύνσεις σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ- 200.000 ευρώ. Επαναφορά του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις και αύξηση σε γονικές παροχές, κληρονομιές. Στο στόχαστρο όλες οι φοροαπαλλαγές εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους, νησιώτες και αναπήρους».

ΕΣΤΙΑ: «Ακόμη μετράμε κρατικούς φορείς»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το 2010, όταν η χώρα μας ευρέθη σε καθεστώς διεθνούς επιτηρήσεως, έχοντας υπογράψει μνημόνιο με τους δανειστές, διαπιστώθη ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν γνώριζε πόσους δημοσίους υπαλλήλους απασχολεί και πόσο τους πληρώνει!».

Η ΑΥΓΗ: «Ευχαριστούμε… αλλά να φύγουμε»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την επιθυμία τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους έως την κεντρική Ευρώπη, με τους 7 στους 10 να επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία, εκφράζουν οι πρόσφυγες απαντώντας στην έρευνα που διεξήχθη στα Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και στον Πειραιά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στο κυνήγι των.. κρυμμένων θησαυρών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατασχέσεις σε θυρίδες, μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία αλλά και πογκρόμ φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων «υπόσχεται» η Εφορία ώστε να μαζέψει τα χρωστούμενα. Ανάλογες υποσχέσεις διατυπώθηκαν και στο παρελθόν, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αξιολόγηση μετ’ εμποδίων»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την ευρέως διαδεδομένη εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, στις Βρυξέλλες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Βάσει της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων, εκτιμούν ότι μια συμφωνία είναι πιθανότερη προς τα τέλη Μαΐου».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση «Παπάφειο»
Η εφημερίδα γράφει για το θέμα που είχε αναδείξει: «Έκλεισε ο φάκελος της συγκάλυψης του βιασμού ανήλικου τροφίμου του Παπάφειου με τη βούλα του συμβουλίου πλημμελειοδικών».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για την 48ωρη γενική απεργία»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: « «προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία. Από αύριο κάθε σωματείο συνεδριάζει. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», ήταν το κάλεσμα που ακουγόταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης. Καθοριστικό βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, αποτέλεσε το χτεσινό μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αμετανόητος και ακάλυπτος-Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις από Παπαγγελόπουλο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σαφείς αποστάσεις ασφαλείας κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από τον αναπληρωτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη περί παρεμβάσεων στο έργο της».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κραυγή αγωνίας Δήμων για τις κοινωνικές δομές
«Την απαίτηση να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ομαλή ροή της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» μετέφεραν χθες στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και άλλοι έξι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των διοικήσεων των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και άλλων δομών, απλήρωτοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Μάλιστα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, εάν η κατάσταση συνεχιστεί, να ζητήσουν και δικαστικά ευθύνες για τη μη τήρηση των συμβάσεων του προγράμματος, που φέρουν την υπογραφή υπουργών της κυβέρνησης», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Φαμπρ Τσιου γελοιοποιεί την Ελλάδα
«Έχοντας δηλώσει από μόνος του «ανεπάρκεια γνώσεων σε ό,τι αφορά τη σύγχρονη ελληνική , καλλιτεχνική σκηνή», ο φλαμανδικής καταγωγής Φαμπρ αποφάσισε με το έτσι θέλω να αφήσει εκτός τους Ελληνες δημιουργούς. Κι αυτό για να «πουλήσει» στο κοινό που «διψάει» για Ευριπίδη, Αισχύλο, Σοφοκλή και Αριστοφάνη δικά του αμφιλεγόμενα πρότζεκτ, τα οποία «ξέθαψε» από τα... μπαούλα του», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Να κλείσουν τα γκέτο της Ειδομένης και του Πειραιά»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αν δεν κλείσουν άμεσα τα γκέτο της Ειδομένης και του Πειραιά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθούν ανεξέλεγκτες αποστάσεις, επικίνδυνες προβοκάτσιες, αλλά και κοινωνικές εκρήξεις».

STAR PRESS: Ανατροπή σοκ στην τραγωδία
Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Από την πλευρά μας από σήμερα σταματάμε να μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι και δε δημοσιεύουμε περίληψη του θέματος. Από την επομένη θα σταματήσουμε και τη δημοσίευση των τίτλων, επιλέγοντας άλλα θέματα από την πρώτη σελίδα της κάθε εφημερίδας που θα πράττει το ίδιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενισχυμένες οι εισηγμένες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με αυξημένα καθαρά αποτελέσματα και με περιορισμένες απώλειες στα έσοδα έκλεισε το 2015 για τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, οι οποίες κατάφεραν να ενισχύσουν τη συνολική τους θέση παρά την τραπεζική αργία και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σαρωτικοί έλεγχοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πάνω από 103.000 έλεγχοι σε φυσικά-νομικά πρόσωπα. Έως 30 Ιουνίου του 2017 το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο. Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων οφείλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στο στόχαστρο αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα».