Σειρά έργων μικρής κλίμακας, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, θα πράγματοποιηθούν στο δήμο Δέλτα, καθώς, χθες, υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ του δημάρχου, Μίμη Φωτόπουλου και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.


Τα 200.000 ευρώ θα έρθουν από κονδύλια των υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, τα άλλα 200.000 ευρώ από κονδύλια του δήμου και 100.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα Επενδυτικών δαπανών Ιδίων Πόρων έτους 2015.

Μεταξύ των έργων είναι η επιδιόρθωση των τμημάτων των οδοστρωμάτων στα σημεία όπου τέμνονται από σιδηροδρομικές γραμμές στη ΒΙΠΕ Σίνδου, αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν κυρίως την περιοχή του Καλοχωρίου, αλλά και ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδικών τμημάτων σε άλλες περιοχές του Δήμου.

«Οι δρόμοι του Δήμου μας ασφαλτοστρώνονται ξανά μετά από πολλά χρόνια, γιατί έχουμε θέσει ως στόχο εξαρχής να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων. Ήδη έχουμε κάνει σπουδαίο έργο στον τομέα αυτό, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος.