[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Το 5ο BIG DAY-αφιερωμένο στον Γιώργο Σεβαστίκογλου


Tα φετινά Big Days ολοκληρώνονται με ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Προσθέτοντας ένα ακόμη BIG DAY στη φετινή διοργάνωση,
το ΚΘΒΕ θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και μεταφραστή. 

Η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, παρουσιάζεται με επιτυχία στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) έως και την Κυριακή των Βαΐων (24/4/16). 

Στο 5ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, πανεπιστημιακοί, μουσικοί ενώ καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, είναι η διακεκριμένη συγγραφέας και σύζυγος του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Άλκη Ζέη καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ και φίλος του, Νικηφόρος Παπανδρέου, οι οποίοι μοιράζονται μνήμες και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της ζωής και του έργου του δημιουργού.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος «Big Day-Σεβαστίκογλου» είναι οι εξής πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς της πόλης: Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315200029 Τρίτη-Παρασκευή 10.00–15.00 (κα Κωνσταντίνα Ματζίρη).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]